wyborcza .pl/1,95892,14656341.html
Osoby wypisujące pozytywne opinie także na filmwebie, to zapewne pryszczate gimbuski, które
myślą, że mają kontakt z poezją dla zaawansowanych.
Noooo!! Faktycznie! Wybiórcza to największy autorytet w tym kraju. Ty weź się nie ośmieszaj.
Litości...
Przeczytaj zanim skomentujesz.
Wyborcza dała temu filmu świetne recenzje i instrukcje jak oglądać film.
Wyborcza, ku mojemu zaskoczeniu, opublikowała list oburzonej czytelniczki - i do tego właśnie dałem link.
Plus dla Wyborczej, że nie cenzuruje krytycznych opinii.
Hmmm. Masz rację, zwracam honor, umknął mi fakt iż to jest list, a nie oryginalny tekst z wybiórczej. Zresztą byłoby to kompletnie niezgodne z polityką tej "gazety".
Mnie po prostu strasznie trzepie jak tylko widzę albo słyszę cokolwiek o tej pseudo prasie... A z tą cenzurą (lub jej brakiem) to mam inne zdanie bo przecież określenie "wybiórcza" nie wzięło się znikąd...
Wyczerpałam limit na artykuły z wyborczej w tym miesiącu. Mogę tylko 8% tekstu przeczytać. Nie przypominam sobie, żebym tam tak często zaglądała...
Akurat umieścili to na wyborczej, ale jest to nie ich artykuł a głos rozsądku jednego z widzów, który celnie opisał ten gniot.
Nie wiem jak u was to działa ale ja filmy oglądam z dwóch powodów - chcę się albo zachwycić albo wzruszyć. Jeśli film spełnia oba warunki to jest dla mnie arcydzieło. Filmy Szumowskiej (widziałam 33 sceny i Sponsoring) to była dla mnie mordęga. Cieszę się, że ktoś spoza branży napisał, że królowa jest arystycznie i intelektualnie naga.
Nadal mam 72% w rekomendacjach dla tego filmu, ale startowałam od 80, przy dwóch filmach Szumowskiej ocenionych na - jeden na dwa, drugi na trzy:-)
Ale pewnie pod uwagę biorą liczbę nominacji na zagranicznych festiwalach, i chociaż nigdy nie kierowałam się takim kryterium to jest szansa, że kilka z nich wysoko oceniłam;)