6,5 dla polskiego filmu to ogromny sukces. Szkoda że musi to być film antykatolicki, promujący
homoseksualizm. Do boju Polacy, na tradycję i wartości. To jest dopiero walka o kulturę.
Nie wiem co w tym filmie jest antykatolickiego. Wręcz przeciwnie. Chciałabym, by kościół zachowywał się tak jak w filmie. Każde, nawet najmniejsze zgłoszenie, że zaledwie "dziwnie się uśmiecha" ksiądz Adam i przeniesienie. Nic złego tam się nie dzieje.
Ba, ks. ma nawet skruchę, potrzebę pomocy, sam nie aranżuje żadnych sytuacji. I ten taniec z Benedyktem. Obraz cały, nie roztrzaskany... a tylko czekałem na ten moment... Więcej w ks. Adamie było żalu niż złości... inaczej obraz by roztrzaskał...
Promujący homoseksualizm? Z trudem przychodzi mówić mi, że to gejowski film. Tego tam w tym filmie jak na lekarstwo, same jakieś niuanse, domysły, ucięte sceny... W sumie to nie wiadomo co myśleć.
Czy my oglądaliśmy na pewno ten sam film?
nie da się zmienić orientacji, takim się już jest i tyle
a to, że niektórzy ludzie są takimi idotami i szpanują czym się da i z tego powodu wmawiają innym że są bi lub homo to już co innego
antykatolicki i promujący homoseksualizm? dwa notoryczne zarzuty których nie dopatrzyłam się w filmie, mimo iż uważnie się przyglądałam.
Ten film jest taki dobry głównie dlatego, że porusza tematy, które przez Polaków nadal wpychane są do worka z napisem 'TABU', czy może bardziej "ŚCIŚLE TAJNE". Dlaczego boimy się mówić o tym, co TAK NAPRAWDĘ się dzieje w kościele i jak wygląda ta instytucja od wewnątrz? To jest właśnie obraz przeciętnego księdza w naszym kraju. Czy rzeczywiście jest to film antykatolicki? Absolutnie nie. Wręcz przeciwnie. Jest to film nawołujący do rewolucji kościelnej; do tego, żeby Kościół zmianę zaczął od własnych fundamentów, a nie od Bogu ducha winnych wiernych, na których głowy tak często sypią się gromy.
O MATKO!!!! "Promujący homoseksualizm", czyli według Ciebie każdy film musi coś promować. Nie rozumiem pojęcia "promujący homoseksualizm", chcesz przez to powiedzieć że ten film powstał po to, aby zmieniać orientację seksualną Polaków. UWAGA!!!!! PO OBEJRZENIU TEJ PRODUKCJI STANIECIE SIĘ OSOBAMI O ORIENTACJI HOMOSEKSUALNEJ. Czasami niektóre posty mnie po prostu rozwalają. Poza tym, czy homoseksualizm to coś złego, coś dziwnego. Kompletnie nie rozumiem czemu My, Polacy jesteśmy takimi homofobami. Według mnie takie osoby też mają prawo do szczęścia, musimy stać się bardziej tolerancyjni. Ciężko mi zrozumieć, dlaczego kościół tak bardzo stara się przedstawić te osoby w jak najgorszym świetle. Chrześcijaństwo to wiara miłości, zrozumienia, więc kościół zamiast atakować osoby homoseksualne, powinien zająć się coraz częstszym incydentom molestowania seksualnego przez Księży, bo to według mnie jest naaaaprawde chore.