W obliczu przeznaczenia

Personal Effects
2009
6,7 6,4 tys. ocen
6,7 10 1 6423
5,5 2 krytyków
W obliczu przeznaczenia
powrót do forum filmu W obliczu przeznaczenia

8/10

ocenił(a) film na 8

Powiem tak, film mnie zaskoczyl i to na plus, pani Pffeifer wiadomo zagrala wysmienicie, a i pan Kutcher po raz pierwszy pokazal, ze potrafi grac. Jak dla mnie film bardzo dobry, polecam wszystkim.
Ps. Pani Pffeifer wyglada niesamowivie jak na ten wiek.

ocenił(a) film na 8
alvaro39

Zgadzam się. Film wart polecenia. Co do Ashtona : Nie kumam jak w nie których filmach można tak świetnie zagrać, a w niektórych być tak beznadziejnym, że po 10 minutach filmu chcę się go wyłączyć )To jest chyba ' fenomen' Ashtona.

ocenił(a) film na 7
sara137_2

rzeczywiście Ashton zagrał świetnie podobnie jak Pfeiffer, film na pewno godny polecenia!

alvaro39

Nie wiem, czy obejrzeliśmy ten sam film.
Wytrwałam tylko godzinę, dalej nie dałam rady, a zazwyczaj łatwo się nie poddaję.
Zdecydowanie odradzam, ten film nie nadaje się dla nikogo i nawet gwiazdy (przebrzmiałe) w obsadzie go nie ratują. Kathy Bates jest świetną aktorką, aż żal było patrzeć, jak rozmienia się na drobne. Kamera koncentruje się przez 90% procent czasu na pozbawionej wyrazu i znamion inteligencji twarzy Ashtona Kutchera, ale więcej charyzmy niż on ma jego żółto-czarna czapeczka. Jego gra - godna politowania. Najpierw chciało mi się śmiać, potem się zirytowałam, a w końcu oko mi się przymnknęło. Kompletnie niewykorzystany ciekawy i wzruszający temat.
Może kiedyś dobrnę do końca, ale na razie moja ocena wynosi 3/10.

dolores2

to najpierw dobrnij, a dopiero potem oceniaj, dolores. a przede wszystkim - dorośnij.

cappot

Gwarantuję, że jestem osobą w pełni dojrzałą i dorosłą. Z pewnością zawyżam średnią wieku użytkowników Flimwebu. A komentuję, bo lubię dobre kino i dyskusje o nim. Denerwuja mnie za to nagminne tutaj osobiste wycieczki.
Oceniam ten film na 3 i mam pełne prawo do wyrażenia mojej opinii, choćby po to, żeby ustrzec potencjalnych widzów przed zmarnowaniem czasu i pieniędzy. Skoro usnęłam oglądając film, nie świadczy to o nim zbyt dobrze.

Możesz krytykować mój gust, bronić filmu, który ci się spodobał, ale po co, njłatwiej wyjść z założenia, że osoba pisząca negatywny post to dziecinna ignorantka. Czekam na sensowniejsze argumenty, które przekonają mnie do obejrzenia końcówki od "Dorośnij"!

dolores2

"ten film nie nadaje się dla nikogo i nawet gwiazdy (przebrzmiałe)", a co to za tekst?

ocenił(a) film na 8
alvaro39

Sa gusta i gusciki, jak wiadomo o tych sie nie dyskutuje, ja juz tez dawno skonczylem 21 lat, mimo to uwazam, ze film jest godny obejzenia. Dolores sproboj ponownie podejsc do tego filmu tylko z wiekszym dystansem. Pozdrawiam

alvaro39

Chapeau bas za te guściki.
Dobrnęłam do końca i pomimo dramatycznego zakończenia zdania nie zmieniłam.
Nadal oceniam ten film jako wtórny, pretensjonalny i źle zagrany.
Mam porównanie, obejrzałam sporo filmów o podobnej - nie identycznej - tematyce (żal po stracie najbliższych, romans z niedopowiednim/młodszym partnerem), które mogę ze spokojnym sumieniem polecić zamiast "W obliczu przeznaczenia". Teraz przychodzą mi do głowy takie tytuły: "Drzwi w podłodze","21 gramów", "Samotny mężczyzna", "Biały pałac", "Lektor" czy chociażby polski "Tatarak".

ocenił(a) film na 8
dolores2

Trudno, przykro mi bardzo ze film ci sie nie spodobal, ale gratuluje dotzrwania do konca. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
alvaro39

Dla mnie również 8/10. Na początku myślałam że Ashton nie pasuje do tej roli ale poradził sobie bardzo dobrze. Film bardzo ciekawy więc wszystkim polecam!