PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10045112}

W pokoju obok

La habitación de al lado
2024
6,0 6,8 tys. ocen
6,0 10 1 6778
4,7 41 krytyków
W pokoju obok
powrót do forum filmu W pokoju obok

Ten film był świetnie zagrany, aktorki były fantastyczne, kolory cudowne, ale mnie nie przekonał. Jako osoba chora na raka ten film był dla mnie wariacją pod tytułem"co my zdrowi chcielibyśmy, abyście wy rakowcy myśleli o raku, śmierci i przemijaniu. "
Ludzie chorzy na raka, (tacy jak ja na przykład) chcą żyć za wszelką cenę. Nie myślimy o tym, żeby się zabić, ale czepiamy się każdej nadziei być dalej żyć i cieszyć się każdą chwilą.
Co się udało:
kolory, zdjęcia
gra aktorów- szczególnie bohaterki świetnie zagrały
tapicerka i wystrój wnętrz - piękne
Co jest po prostu słabe:
Oczywiście pozytywny jest gej karmelita, który myśli w Bagdadzie, żeby się bzykać ze swoim bratem zakonnym, a to na kanwie bohaterki w trzecim stadium raka.
Dialogi o śmierci i cierpieniu. drewno, dramat, do dupy.
Pochwała eutanazji - ciągle przypomnę, my rakowcy chcemy żyć za wszelką cenę, my się nie chcemy zabić. To wy zdrowi tak myślicie.
Fabuła - banał, badziewie

Nigdy więcej

ocenił(a) film na 7
jacekkrzyzanowski

Rak był tylko metaforą, film dotyczył powszechnej choroby, jaką jest życie.

użytkownik usunięty
jacekkrzyzanowski

No nie powiedzialbym ze kazdy chce zyc za wszelka cene. Jest masa ludzi ktorzy postanowili nie walczyc tylko odejsc. Niektorzy walcza inni nie decyzja jest indywidualna i nie mozna mowic za wszystkich.

ocenił(a) film na 10

Dokładnie

jacekkrzyzanowski

Świetny komentarz. Dziękuję Ci za niego. Temat z perspektywy osoby zdrowej, będzie zawsze jedynie teorią...