5,7 67 tys. ocen
5,7 10 1 67003
4,6 25 krytyków
W pustyni i w puszczy
powrót do forum filmu W pustyni i w puszczy

Daleko temu filmowi do ideału,ale jest lepszy niż ta stara nadęta wersja z sepleniącym Stasiem i piszczącą Nel.Podoba mi się też zmiana w stosunku do samego Sienkiewicz relacji Kali-białe dzieci.Ktoś pewnie złośliwie powie ,że to modne dziś "political correct" , ale ja wolę ,że moje dzieci taką wersję oglądają.O ile jednak tamta wersja była przydługa i nudnawa,tej z kolei przydało by się dosłownie 15 min.więcej.

pionov

A moim zdaniem stara była lepsza. W tej zabrakło klimatu i dzieci były mniej podobne do książkowych. Poza tym było wiele niezgodności z książką Henryka Sienkiewicza.

ocenił(a) film na 8
gabi5b

Ja uważam, że ta nowa wersja jest lepsza. Starej nie mogę wręcz oglądać, bo jak słyszę Nel to mi uszy więdną.

H2SO4

Nel ma po prostu taki piskliwy głos. Później gdy są już wolni już nie piszczy.

gabi5b

film byl nakrecony na PODSTAWIE ksiazki, to nie musiala byc jego wierna kopia, wiec takie szczegoly jak kolor wlosow nel sa malo istotne. w ekranizacji 'quo vadis' ligia byla blondynka, kiedy w ksiazce jest ona ciemnowlosa i co z tego i tak film bez tego byl w porzadku.

pionov

Zgadzam się! Wszyscy zachwycają się starą wersją, a ja wręcz odwrotnie- bardzo mi się podoba ta nowa.

pionov

Wszyscy co mówią że stara wersja jest beznadziejna to sami są beznadziejni bo tam chociaż się postarali zeby Nel była podobna do dziewczynki z książki. Stara wersja nie była przydługa były dwie części także można było sobie to rozdzielić. Co to jest godzina i 30 minut. Teraz prawie każde filmy tyle trwają !