W sieci pająka

Along Came a Spider
2001
6,7 30 tys. ocen
6,7 10 1 30246
5,4 9 krytyków
W sieci pająka
powrót do forum filmu W sieci pająka

Film

ocenił(a) film na 6

jak film.....nie wiele ma wspolnego z ksiazką, a szkoda bo wszystkie ksiazki o Dr. Crossie sa wspaniałe !

ocenił(a) film na 4
dimitra

wg mnie (bynajmniej oceniając po Kolekcjonerze) to są proste, bez stylu i z dziurami w fabule ;) Wg mnie film był lepszy (książki nie dałem rady doczytać....) ale to tylko moje zdanie, pozdr

użytkownik usunięty
dawiata

gimbus nie zauważy dobrego filmu nawet gdy usiądzie mu na twarzy.

ocenił(a) film na 6
dimitra

Tu oceniamy film, a nie książkę.

ocenił(a) film na 6
berni_

no co Ty nie powiesz ?! ten film jest jej ekranizacja dla mnie niestety nie zbyt udaną

ocenił(a) film na 8
dimitra

Każda ekranizacja książki o dr Crossie jest wg mnie nieudana. wiele ważnych wątków jest pominiętych co sprawia, że film staje się nieczytelny i niezbyt wciągający. Morgan jak zwykle wypadł rewelacyjnie lecz wg mnie niepasuje do książkowej postaci dr Crossa

użytkownik usunięty
dimitra

mękolenie gimbusa, któremu nic nie pasuje.

ocenił(a) film na 6
berni_

poza tym kazdy ma prawo do swojego zdania wiec o jaki ......Ci chodzi?!

ocenił(a) film na 6
dimitra

O to chodzi platfusie, że to jest filmweb.pl, a nie ksiazkaweb.pl. Jeżeli tego nie rozumiesz, to wróć do szkoły.

ocenił(a) film na 6
berni_

pamietaj palancie ze zyjemy w wolnym kraju i jest wolnosc slowa wiec bede sie wypowiadac tam gdzie chce i jak chce

Zegnam

dimitra

berni ma rację. Mnie też strasznie wkurzają jęki o tym jaka wspaniała była książka, a jaki "nie wspaniały film". Stękanie na forum o swoich odczuciach na temat książki, nie ma żadnego sensu. No chyba, że podasz mi przykłady: ekranizacji, filmu na motywach, itp, itd, w których to właśnie film jest lepszy od książkowego pierwowzoru. I nie wyzywaj kolegi z filmweb'u od palantów. To, że żyjemy w wolnym kraju to jeszcze nie powód żeby szczekać do księżyca z każdego forum na każdy temat. A o wolność tego kraju to pewnie nie Ty wojowałaś..., choć może się mylę :)

użytkownik usunięty
dimitra

IDIOCI nie powinni miec dostępu do internetu.

dimitra

racja! dopiero zaczęłam moją podróż z alexem crossem, jestem zachwycona :d cóź, filmy troche pozostawiają do życzenia... ale licze na książkowy rewanż ;d

dimitra

dopiero co przeczytałam książkę i w tv mogłam obejrzeć film...po jakichś 20 minutach wyłączyłam

zawsze mnie zastanawia czemu ludzie, którzy biorą się za ekraniazację powieści tak wiele wnoszą zmian w scenariuszu i sa to zmiany wcale niepotrzebne

niestety ekranizacja nieudana, nawet gdybym nie znała książki to film by mnie nie zainteresował
szkoda Freemana do tego filmu

użytkownik usunięty
Seiya

IDIOCI nie powinni miec dostępu do internetu.

dimitra

Witam wszystkich!! Wczoraj widziałam fragment tego filmu i słowem mnie oczarował, ale jak tylko zobaczyłam jest na podstawie książki, postanowiłam wcześniej ją przeczytać. Chciałam się tylko spytać jakim językiem jest pisana i w jakim nastroju utrzymana, żeby ocenić czy warto ją przeczytać, czy pasuje do mojego gustu.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)

użytkownik usunięty
dimitra

zanim zaczniesz pisac głupoty w internecie - SKOŃCZ PODSTAWÓWKE, BARANIE!