6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 44305
6,5 19 krytyków
W stronę słońca
powrót do forum filmu W stronę słońca

3/10

ocenił(a) film na 3

Spodziewałem sie niezłego kina a tu blamaż poprsotu nie polecam tego filmu . Słabizna i
tyle.

ocenił(a) film na 8
Kicaj1992

Jesteś w stanie to uzasadnić? Bo pomijając duuuże naciągnięcia w kwestiach fizyczno-technicznych, film oglądało się znakomicie.

ocenił(a) film na 8
Kicaj1992

Wiesz co... przejrzałem Twój profil. Już nie musisz mi odpowiadać.

ocenił(a) film na 3
Andkosm

Dobra dobra , po mojemu to dno.

ocenił(a) film na 8
Kicaj1992

Już teraz niespecjalnie mnie to dziwi.

ocenił(a) film na 9
Andkosm

Kicaj ma prawo wyrazić swoją opinię. Nie musisz mu robić personalnych wyjazdów (tymbardziej, że sam oceniłeś Pandorum na 10/10 czyli arcydzieło - o zgrozo)

ocenił(a) film na 8
papryk

Filmy oceniam dwa razy, raz tuż po obejrzeniu, pod wpływem emocji, a drugi raz po czasie. Poza tym mam różne podejście do różnych produkcji, i zwykle piszę to w komentarzu, jeśli mi się chce, wtedy wiadomo za co dokładne jest ocena, a czego nie oceniłem niestety Filmweb nie posiada takiej opcji. I tu dochodzę do sedna - napisanie "film to dno", a uzasadnienie "bo dno" jest dla mnie na dość niskim poziomie, więc stąd i moje nastawienie. Proste.

ocenił(a) film na 9
Andkosm

Practice what you preach. Jesli mówisz Kicajowi, ze nie musi juz nic wyjasniac, bo spojrzales na jego profil no to ja zrobilem to samo z Toba - proste. Mysle, ze ludzie na filmwebie oceniaja filmy zbyt pochopnie. To z kolei sprawia, ze ocena traci swoja wartosc jako jakikolwiek indykator prawdziwej wartosci filmu. Nie wiem jakie emocje w Tobie wzbudzil Pandorum, ze zasluzyl na 10/10 czyli miano arcydzieła (bo według mnie ten film to "totalne dno") ale wlaśnie takie podejscie jak Twoje sprawia, ze patrzenie na ocene filmu na filmwebie nie ma sensu.
PS. Kicaj - nie zgadzam się z Twoja opinia - Sunshine uważam za zajebisty - jeden z moich ulubionych filmow of all times.

ocenił(a) film na 8
papryk

Nie musisz mi przytaczać angielskich cytatów, rozumiem po polsku. Jako fanatyka SF, urzekła mnie w Pandorum atmosfera i pomysły. Do wyrzucenia jest za to mnóstwo innych rzeczy, jak chociażby wielość absurdów i nędzny wygląd adwersarzy. Ale sama atmosfera, zwłaszcza z początku, wynagrodziła mi to dostatecznie, zwłaszcza że w SF totalna posucha. Podobnie jest z Sunshine. Tak człowiek oczytany z ciężkim SF, jak i zwykły laik dostrzeże jak bardzo naciągany w wielu aspektach jest ten film. Ale tak samo jak z Pandorum - to SF, prawda? To powoduje, że podobnie jak tobie film bardzo mi się podoba, co prawda nie "all times" - nie jesteśmy w Wielkiej Brytanii, ale za to na pewno do niego będę wracał. Co do oceniaczki Filmweba, wystarczyłoby wprowadzić oceny składowe. I tyle.

ocenił(a) film na 9
Andkosm

Ja jestem w Wielkiej Brytanii ;)

ocenił(a) film na 3
papryk

Andskom i co, łyso ci ? :) Dobre papryk :)

ocenił(a) film na 8
Kicaj1992

Strasznie. Ale mi pojechał. Jak pojadę do Kambodży to też na siłę będę wciskał do swych wypowiedzi zwroty z khmerskiego. Dopiero będzie ci łyso.

ocenił(a) film na 8
papryk

Przykro mi.

ocenił(a) film na 9
Andkosm

Niepotrzebnie. Jestem tu z wyboru i powiem Ci, ze jest zajebiscie ;) A angielskich zwrotow uzywam czasami, bo po prostu lepiej sprawdzaja sie w niektorych sytuacjach. Wychodze z zalozenia, ze kazdy szanujacy sie internauta rozumie podstawy tego jezyka. Pozdro

Andkosm

Andksom, zgadzam się co do Pandorum, choć dałem niższą ocenę, ale wysoką dlatego, że spodobał mi się klimat i zakończenie które mnie zaskoczyło (a nie zdarza mi się to często). Ale Sunshine oceniłem 3/10 bo jak dla mnie miał bardzo słabą fabułę. Klimat i wogóle oprawa świetna, dlatego nie mogę przeboleć, że tak źle to zostało wykorzystane. :(

Zgadzam się co do tego, że w SF posucha, a jak wyjdzie nowy film "SF", to robią jakiś pieprzony dramat albo coś w tym stylu, albo jeszcze masówki w stylu Transformersów (nie uważam, że są źli, wręcz przeciwnie. Ale brakuje im po prostu tego rasowego klimatu SF). Szkoda, że teraz tyle gniotów dla mas się wypuszcza...

ocenił(a) film na 3
papryk

Chociaż ktoś mnie rozumie :)

ocenił(a) film na 8
Kicaj1992

Nikt cie nie rozumie. Wracając jeszcze do Papryka, patrzenie na jakiekolwiek internetowe oceny czegokolwiek jak dla mnie mija się z celem, bo ocena jest zawsze subiektywna. Jeśli darujesz sobie jakiś film, bo zebrał kiepskie recenzje / oceny, to zwyczajnie ryzykujesz stratę dobrego dzieła, którym może on się okazać, przynajmniej w twoich oczach..

ocenił(a) film na 3
Andkosm

Po prostu film mi sie nie podoba . I nie będę sie z tobą sprzeczał o film który mi sie wyraźnie nie podoba , ok ? Zakończmy to, kto ma racje .

użytkownik usunięty
Kicaj1992

Wasza dyskusja powinna sie zakonczyc kilkanascie postow temu. Jak dzieciaki w piaskownicy. Qrwa ze tez internauci nie potrafia przezyc ze ktos ich skrytykowal tylko musza do siebie pyskowac i wygra ten kto napisze ostatni i jest swiecie przekonany ze przegadal drugiego.

A film wg mnie istnieje glownie dzieki wspanialej muzyce. A tak szczerze to zwykla historyjka sci-fi.
Misja na slonce. odnalezienie szczatkow poprzedniej ekipy. jakis popie.r.do.leniec.

Niemniej. 8/10 wg mnie :)

ocenił(a) film na 3

Każdy ma swój pogląd :)

ocenił(a) film na 6
Kicaj1992

Film bardzo mi się podobał do momentu aż pojawił się ognisty ludzik. Pierwsza część to klimatyczne mocne hard sf, potem zamienia się w nędzny horror z pseudometafizycznym przesłaniem. A szkoda bo pierwsza część filmu naprawdę niezła.

ocenił(a) film na 3
Inga__filmweb

Dokładnie tak jak mówisz :)

Kicaj1992

Też się zgadzam z tą opinią

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 2
Inga__filmweb

...gadki o bogu, roślinka w reku, ognisty Pan Słońca........
tylko elfów i wróżki zabrakło

ocenił(a) film na 3
schiz

właśnie .