Dodajcie do siebie takie obrazy jak Obcy, Ukryty Wymiar i Odyseję Kosmiczną, podlejcie tą mieszankę fenomenalną muzyką, a otrzymacie W stronę słońca. Dla mnie film wymiata!!! Kto nie widział niech obejrzy, kto widział niech zobaczy jeszcze raz. Arcydzieło, 10/10!!!
Sorry ale ukryty wymiar miał tyle przekombinowania (a ten lot do piekła, zywy statek itd itp) ze az nie chce mi sie pisać - ale jako film S-F horror - to był bardzo dobry - nie powiem.
Rozbraja mnie rozkładanie filmów S_F na czynniki pierwsze i analizowanie kazdego pod wzgledem wiarygodnosci naukowej. Tacy ludzie nie powinni ogladac takich filmów to dla mnie pewnego rodzaju perwersja :) której nie pojmuje.
pozdr
Genralnie film bardzo dobry, ale nie arcydzieło. Jako wieloletni fan S-F film mi sie bardzo podobał, klimat, muzyka, poświecenie no sam temat.
PS Fajnie wyglądalo zamarżniete Sydney.
Polecam wszystkim
Ale tam nie chodziło ze leca statkiem do Piekła :-). W porównaniu z Tymj filmem to UW nie miał zadnego przekombinowania. Bo te teorie są jak najbardziej niepotwierdzone, ale tez nie niemozliwe :-) W przeciwieństwie do wyzej wymienionego filmu :-)...ale nie ma co sie sprzeczac bo to inne filmy..