6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 44305
6,5 19 krytyków
W stronę słońca
powrót do forum filmu W stronę słońca

Trudno jest w dzisiejszych czasach o znalezienie dobrego filmu science-fiction mającym miejsce w kosmosie, który ma swój specyficzny klimat chociażby jak "Alien".
Danny'emu Boylowi ta sztuka się udała.
"Sunshine" może poszczycić się intrygującą fabułą, efektami specjalnymi oraz świetną muzyką. Oprócz tego gra aktorska także stoi na wysokim poziomie. Ktoś taki jak Chris Evans do tej pory kojarzony z ról komediowych pokazuje tu prawdziwą klasę i bardzo pozytywnie mnie swoją rolą zaskoczył. Zagrał on moją ulubioną postać w tym filmie. Już teraz nie martwię się o "Kapitana Amerykę";)
Jednak to nie oznacza, że reszta obsada zawiodła - wprost przeciwnie!!!
Murphy, Yeoh, Curtis, Garity i Strong także grają wyśmienicie.
Wspomniana wcześniej przeze mnie ścieżka dźwiękowa skomponowana przez John'ego Murphy'ego jest jednym z tych punktów, które nadają filmowi inny wymiar i niepowtarzalną atmosferę.
"Sunshine" obejrzałam po "Moon" i ten film bardziej przypadł mi do gustu. Jednak może porównywanie tych dwóch nie jest na miejscu.

Polecam wszystkim, ode mnie
8/10!!!

użytkownik usunięty
Agie

..."Sunshine" może poszczycić się intrygującą fabułą, efektami specjalnymi oraz świetną muzyką...
zgoda :)
...Murphy, Yeoh, Curtis, Garity i Strong także grają wyśmienicie...
dorzucę, moim zdaniem genialnego i interesującego aktora, Hiroyuki Sanadę i też zgoda :)