6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 44305
6,5 19 krytyków
W stronę słońca
powrót do forum filmu W stronę słońca

Narobiłem sobie smaku, czytając niektóre pochlebne recenzje i oglądając trailer. Wypożyczyłem DVD sądząc, że miło spędzę wieczór... No i kapa. Do połowy film w miarę trzyma poziom na 6-7/10 ale to co się dzieje później to już totalna porażka. Rzadko kiedy przewijam film byle tylko ominąć durne sceny, a tu okazało się, że przewinąłem od połowy do końca. Ostatnio tak miałem tylko z 2012. Szkoda zmarnowanych genialnych efektów specjalnych i całego potencjału tegofilmu. Piszcie co chcecie dla mnie ten film był słaby a słabe filmy na Filmwebie mają ocenę 3/10.

ocenił(a) film na 3
pokrowiec

trudno się nie zgodzić
ja miałem wrażenie że po prosyu komuś brakło pomysłu jak zakończyć film i zrobił w drugiej połowie filmu kompletny chaos
podobnie jak tobie podobał mi się tak do połowy, a dokładnie do tego jak byli na drugim statku , potem to porażka. Ja nie przewijałem , ale ciężko było na to patrzeć. poza tym w innym temacie poruszane są kwestie absurdów wystepujących w tym filmie
ja dam za cały film 3 bo najbardziej boli to rozczarowanie końcówką

ocenił(a) film na 5
pokrowiec

ja tez uwazam ,ze ogladanie tago filmu to strata czasu.poczatek zapowiadal sie ciekawy ,ale im dluzej go ogladalem ,tym bardziej stawal sie ' POGMATWANY'.nie polecam nic specjalnego,lepiej jeszcze raz obejrzec sobie armagedon.

ocenił(a) film na 10
pokrowiec

Mi się film podobał widziałem go już chyba z 8 razy i na pewno obejrzę go nie raz :-),sam pomysł na film jest ciekawy i trochę prawdziwy w końcu słońce zgaśnie tak czy siak.
No ale facet jak czytam że nie podobał się ci 2012 , ręce opadają ;]
to ja może coś ci poradzę ,przestań oglądać SciFi i zmień zainteresowania filmowe na przykład na telenowele !! (Oczywiście nic nie mam do telenowel :p sam oglądam masę seriali )
polecam zmienić zainteresowania filmowe wszystkim którym nie podobał się 2012

Bez urazy oczywiście :-) HOGW powiedziałem :P

ocenił(a) film na 4
damian252

To może ja poradzę, że skoro 2012 Ci się PODOBAŁ, to chyba zmień SF na Majkę.

ocenił(a) film na 10
Ogre2000

Lubię ignorować takie teksty :D

użytkownik usunięty
pokrowiec

Skoro Sunshine jest tak kiepskim obrazem to podaj chłopie(kobieto?) przynajmniej 3 lepsze tytuły od tego tu omawianego. Zresztą niech ktokolwiek, proszę, poda kilka lepszych filmów od Sunshine w ostatnich 5 latach. Czekam.

użytkownik usunięty

oczywiście SF

ocenił(a) film na 4

:D Każdy inny.
Trzy? Tylko?
1. Ciemna strona Księżyca - powiedziałbym, że to pierwowzór tego filmu.
2. Moon - zdjęcia
3. Odyseja kosmiczna - misje w kosmosie.
Już Kaczor Howard lepiej wypadł.

użytkownik usunięty
Ogre2000

Żałosne: 1,3 to filmy ponad dwudziestoletnie, oklepane, wytarte tematy ; co do Moon, to nie jest zły, ale nie dorównuje Sunshine.

ocenił(a) film na 10

dokładnie ;]