PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600334}
5,0 3,3 tys. ocen
5,0 10 1 3308
4,6 16 krytyków
W sypialni
powrót do forum filmu W sypialni

Panie Tomaszu stoją na baczność i biję brawo, naprawdę kawał wspaniałego kina dla wrażliwego odbiorcy, szczególnie kobiety, która może okazać zrozumienie głównej bohaterce.
Nie tylko podziwiam dobór aktorów ale też Pana wysublimowane spojrzenie na kobietę zranioną, jej walkę o godność i honor i przetrwanie. Nie sposób wyrazić, jak może zmienić się człowiek zdradzony, upokorzony. Jak pragnąc uciec od przytłaczających doznań wpada w odmienne realia i stara się w nich odnaleźć.
Kino nieśpieszne, cielesne. Przypomina mi obraz Wtorek, po świętach...
Gratulacje!!!

zima300___

Mam odmienne zdanie. Czyli kobieta zraniona robi to co robi główna bohaterka? Skacze z łóżka do łózka? Przecież to jest obraz z jej strony. W trudnych sprawach wychodzi "szydło z worka" i taka kobieta staję się złodziejką i dziwką? I te zakończenie... nie zrozumiałem... może dlatego, że jestem facetem?

ocenił(a) film na 9
gimi

Oj chyba tak... kobietę trudno zrozumieć, a jeszcze trudniej ją oceniać. Pod względem moralnym nie było to właściwe zachowanie i owszem, jednak nie wiemy co skłoniło ją do takiego sposobu na przetrwanie, zresztą nie przychodziło jej to łatwo. Nie wspomnę o tym, że mogłaby nawet kogoś zabić przez przypadek np uczulonego na środek itp. Jednak byłam tak oczarowana tym obrazem, grą Pani Kasi itp, że film oceniam bardzo wysoko, oczekiwałam skrajnych emocji i one się znalazły, lubię filmy ciężkie, trudne i dające do myślenia. Nie oglądam M jak miłość, więc dla mnie to jest mega kawał świetnego kina:)

gimi

@gimi: A może dlatego, że brak panu wyobraźni i empatii? Ludzie robią nieraz bardzo głupie rzeczy w desperacji lub kiedy dojdą do jakiegoś krytycznego punktu w swoim życiu. Oglądał pan film "Leaving Las Vegas"? Tu bohaterem jest mężczyzna, który stacza się na dno- cały czas pijany (chce się zapić na śmierć), noce spedza z prostytutkami... Czy oceniłby go pan inaczej, tylko dlatego że jest mężczyzną? Bo rozumiem, że to ma pan na myśli wyzywając bohaterke od dziwek O_o

ocenił(a) film na 9
nikitablack

świetna riposta:)

ocenił(a) film na 6
gimi

Przecież ona się nie pieprzyła z tymi facetami.

ocenił(a) film na 1
zima300___

Taaa... jasne. Jakaż skomplikowana to babka jest. Ja bym ją jednak okreslił jednym słowem: pier...nięta.
A film nudzi, męczy, nie wciąga. Mam wrażenie, ze ekipa tez drzemała na planie.
1/10

ocenił(a) film na 9
cronin35

Jak się ma 20 lat i ogląda wyłącznie filmy przygodowe to bez sensu jest po pierwsze oglądanie tego typu obrazów a jeszcze ocenianie ich. Narzuca mi na usta jedno słowo: IGNORANCJA i niedojrzałość. Uwierz mi, że reżyser nie spał, inaczej nie mógłby w tak inteligentny i przemyślany sposób wyrazić tego co może dostrzec na ekranie.

ocenił(a) film na 1
zima300___

jesli do mnie pijesz to ja 20 lat miałem 20 lat temu ;) i sęk w tym, że gdybym miał 20 lat to byc moze obraz ten bym docenił...teraz po tych tysiacach filmów które obejrzałem, książek które przeczytałem, rzeczach których doświadczyłem, tego typu stękanie (przekaz płynacy z tego filmu) powoduje u mnie odruch...ziewania ;)
nie żebym się czepiał czy oceniał twój gust filmowy ale zauwazyłem w twoich ocenach pewną prawidłowość - gdy bohaterka filmu zachowuje sie w sposób kontrowersyjny, dziwny, nie wiem... psychodeliczny czy wrecz niemoralny nieodmiennie dajesz b. wysokie noty...

ocenił(a) film na 9
cronin35

Hihi, niemożliwy jesteś, myślę, że gdyby nakręcić film o kurze domowej lub poprawnej gospodyni piorącej mężowi skarpety i gotującej rosół z kury niekoniecznie byłoby dobrym tematem na film. Te tysiące filmów, eh myślisz naprawdę , że nie ważna jest jakość tylko ilość? Ja staram się wybierać kino wysokich lotów i tyle na tyle:)

ocenił(a) film na 1
zima300___

takie to osobiste z twojej strony...mylę sie?

ocenił(a) film na 9
cronin35

co masz na myśli? Utożsamiam się z nią ? O to ci chodzi??Jeśli tak to nigdy przenigdy. Oceniłam też wysoko film Galerianki, a w galerii jestem raz na pół roku i niekoniecznie w tym celu...

zima300___

Najbardziej żałosny i żenujący, niesmaczny komentarz w historii : twój dotyczący Kac Wawy: cyt: najbardziej żałosny i żenujący, niesmaczny film w dziejach kinematografii polskiej i światowej. Pozywam do sądu reżysera za zniesmaczenie mnie, mojej rodziny i znajomych, za to, że był żal i wstyd. Za to, że daliśmy się zmanipulować taka byłaby moja opinia gdybym poszła na to NIC, na szczęście nie mam kaca bo nie byłam i nie będę nigdy przenigdy na tym w kinie - TO DLACZEGO SIĘ WYPOWIADASZ I OCENIASZ SKORO NIE BYŁAŚ???? CZY TAK ROBI KTOŚ MĄDRY? UCZCIWY? PYTAM SIĘ CZY TO JEST WG CIEBIE PRAWE? SMACZNE? NIE ŻENUJĄCE? TO JA CIEBIE POZWĘ ZA TO, ŻE OSZUKUJESZ I WPROWADZASZ LUDZI W BŁĄD LUDZI TAKICH JAK JA, KTÓRZY PRZEZ TAKIE KOMENTARZE SĄ MYLENI I DO KINA NIE IDĄ!!! rozumiem, że te śmieszne horrorki którym dajesz 5 czy 7 są "smaczne, mądre i inteligentne"? Kto cię prosił, żeby dać kac wawie 1 i napisać taki żenujący komentarz? Napisałaś, że nie poszłabyś na niego do kina, wiec gdzie go widziałaś w kwietniu 2012 bo wtedy napisałaś komentarz?????? Napisz mi, gdzie go widziałaś, szczera filmebowiczko z 10 letnim stażem? Wtedy go w necie nie było, pojawił się dopiero jesienią i wtedy ten film zobaczyłem widząc, ze jest całkiem OK!!!! dlaczego KŁAMIESZ I BIERZESZ UDZIAŁ W TEJ ŻENADZIE,???? WSTYD!!!!