Jak sądzicie czy wall-e będzie miał dar mówienia czy będzie wydawał dźwięki takie jak R2D2? Ja osobiście uważam że lepiej będzie gdy będzie ta druga opcja, wtedy jak dla mnie film będzie miał lepszy klimat:]
Sa 2 glowne roboty - Wall-e i Eve i podobno jedyne slowa jakie wypowiadaja to wlasnie "Wall-e" i "Eve", wiec mam nadzieje, ze nawet dubbingu polskiego nie beda robic :-)
otóż dwójka głównych bohaterów prawie nic nie mówi. Wypowiadają swoje imiona i jeszcze Ewa mówi "wytyczna". Tyle pamiętam, a jak zapomniałem, to może ze 3 słowa :) mówią ludzie, jeśli już są i komputer pokładowy.
jeszcze mówią "flora", a "wytyczna" mówi też Wall-E pod koniec ;]
ogólnie jest jeszcze kilka słów :D ale brzmią bardzo dobrze...
Skoro tak mało mówią to jak idzie im porozumiewanie się między sobą.. Wiem, że oba są z tego samego gatunku - roboty:P, ale jeszcze nie widziałam filmu i zastanawia mnie jak to będzie wyglądało:)
No ale wiesz miłość nie zna granic:) Bardziej intryguje mnie fakt i zastanawia jak wygląda samo poznawanie się przez nich:P Tzn jak im się udaje w końcu porozumieć:P No bo przecież Oba to roboty ale jeden- Eve jest nowoczesny, a Wall-e przez 700 lat sprzątał ziemię, więc wnioskuję, że jest dużo starszy i posługuje się innym dialektem:P ;)
Wall-E oprocz swojego imienia bedzie czesto mowil(lub krzyczal bedac w pogoni) "Eve".Natomiast rozne uczucia bedzie pokazywal ruchami glowy i wydawaniem dzwiekow (ahhh,ohhhhh,tadam,podspiwywanie typu papapapapa)
A co do poznawania sie nawzajem przez Wall-Ego i Eve to jedna z najlepszych czesci filmu.Szczegolnie jak beda wypowiadac swoje imiona.Swietne sa tez sceny jak Wall-E ja sledzi,zajmuje sie nia,tanczy z nia no i...dalej nie pisze.
Bedzie scena , w ktorej Wall-E pokaze Eve swoje gniazdko i nie bedzie mowil bo jest prostym robotem.Za to bedzie pokazywal co mu sprawia przyjemnosc i co mu sie podoba.Np pokaze jej zapalniczke,film,bedzie tanczyl.
A Wall_E ma na Ziemii malego przyjaciela karalucha :D
REWELACJA!CHCE TEZ TAKIEGO!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=As7UQtKX00c&feature=related