PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399328}
7,6 306 tys. ocen
7,6 10 1 306183
8,3 80 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

Ludzie którzy piszą, iż film jest słaby - dzielą się zapewne na dwie grupy:
1. Nie podoba im się generalnie animacja
2. Pokolenie Dragon Ball'a i innych badziewi a'la Pokemony
Przykro mi to mówic, ale widzę, iż jeżeli bajka nie śmieszy durnym humorem, nie ma tam durnych wypowiedzi, półinteligentnych żartów i co gorsza - jest MORAŁ - ma coraz mniej zadowolonych oglądających.
Ciekawe dlaczego?
Mnie bajka się bardzo podobała, jestem bardzo zadowolony. Nie wiedziałem, że można przekazac tyle treści nie używając praktycznie żadnych wypowiedzi.
Posiada ciekawy morał, jest genialnie wykonana, zachęca do oglądania.
Powiem tyle - dla mnie Shrek 3 przy tej bajce wymięka.

użytkownik usunięty
marcin_112

W pełni się z Tobą zgadzam. Film niesie prosty i łatwy do odbioru przekaz: "Jeśli czegoś nie zrobicie z ówczesnym modelem życia to nasza planeta będzie wyglądała gorzej niż w tej bajce". Ale ludzie którzy twierdzą, że film jest słaby i się nudzili to są tępi. Teraz tak rzadko sie spotyka filmy, które zawierają ich pierwotne zadanie, a mianowicie pobudzają to myślenia, wnoszą coś budującego i moralnego w naszą świadomość, w nasz umysł. Ludzie z konsumpcyjnym nastawienie do życia i ograniczonym myśleniem tego filmu nie zrozumieją.
PS Shrek3 był "masówką" robioną dla pieniędzy. I choć pomysł był całkiem niezły to kompletnie niewykorzystany. Takie moje prywatne zdanie.

Również się zgadzam! Film ma ogromne przesłanie. No i to naprawdę piękna historia :) Przeraża mnie pokazanie ludzi w tym filmie. Czy to kiedyś może nastąpić...?

iselin_2

Hmm w sumie mogę sie zaliczyć do tego pokolenia dragon balla:P wychowałem sie na takich animacjach jak dragon ball, kapitan jastrząb. Nadal oglądam anime i jak kiedyś dragon ball bym moim ulubionym anime tak teraz jest gdzieś daleko z sentymentu. Dla mnie japońska animacja jest najlepsza amerykańskie produkcje nie równają się , takie filmy produkcji studia Ghibli jak w krainie bogów , laputa - zamek w chmurach , mój sąsiad totoro, szept serca to czysta poezja coś więcej niż film. Wlaśnie jestem po seansie Wallego i powiem tyle:P Wallego dołączam do tamtych produkcji piękna zabawna ciepła historia ąż się wezłka zakręciła:D eve walle:P