Lubialem Pixar. Za Auta, za Gdzie jest Nemo, za Iniemamocni. Po ogladnieciu Ratatuj ich uwielbialem. Bajka cudowna w kazdej sek. Po goladnieciu Wall'e,Pixara juz nie uwielbiam... Ja ich UBOSTWIAM !!!!!. Bajka piekna, sliczna, cudowna. Diament,ktorego nie trzeba szlifowac. Diament z napisem ideal. Jednak rozumiem osoby \, ktorym bajka moze sie nie podobac. Jej nie mozna stawiac w jednym szeregu ze Shrekiem, Epoka Lodowcowa czy Madagascarem. To nie typ, ona nie wzbudza smiechu na sile. Tutaj smiech wynika z zabawnych sytuacji, z zachowania postaci i sytuacji w jakie wpada Walle. Bajki Pixara trzeba rozumiec, oraz trzeba pojsc na pewne ustepstwa, jak gotujacego szczura, czy milosc miedzy dwoma robotami. Ja takie sytuacje kupuje z miejsca, bo to sprawia ze soe swietnie bawie. Milosc miedzy Wallym a Eva uzekla mnie 10000000000 x bardziej jak w polskich komediach typu "Nie klam kochanie". Jest tak prawdziwa, ze az nie do uwierzenia. I w cale nie przeszkadza mi to, ze glowni bohaterowie to roboty. Taki sposob ukazywania pewnych rzeczy przyjal Pixar,i albo kupujesz albo nie. Walle'go nie widzialem w kinie, bo nie moglem zobaczyc :/. Na slepo kupilem wczoraj DVD. Ja chce czesciej wydawa pieniaze na tak swietne produkty. Pixar mnie porwal i nie wypuscie. Ciesze sie z tego faktu niezmiernie :).
Moja ocena: 15/10. Nie zgadzasz sie ?? trudno, twoj wybor, twoja wola.
Pozdrawiam.
Jak myslicie... beda dwa oskary ??. Jako najlepsza animacja mysle ze nie bedzie problemow, ale czy najlepszy film ??:)
Za animację na pewno, może jeszcze jakieś techniczne (dźwięk itp.). A za film? Wątpię. Dla animacji są oddzielne nagrody. Jasne, Piękną i Bestię nominowali, ale tylko dlatego, że nie było jeszcze za film animowany (swoją drogą, dość późno ją wprowadzili). Ale oczywiście byłbym mile zaskoczony, ale jeśli dostanie za Najlepszy Film, to pewnie za animację nie będzie (bo to tak, jakby dostał 2 razy za to samo).
PS. Fajna wypowiedź. Już myślałem że kolejny krytyk się znalazł :).