Ja twierdze że WALL.E jest nudnym filmem tylko przereklamowanym i żałuje tych pieniędzy które na bilet wydałam
A nie dostrzegasz w tym filmie "głębi"? Czy nie uważasz, że ma przestrzeć ludzi przed tym, że ich lenistwo i żądza wygody doprowadzą te planete do zguby? Bo mniej więcej to miał ten film ukazać
Witam moje 3 grosze na temat filmu
Może i film przesłanie ma ale jest ono strasznie płytkie i oczywiste z punktu widzenia ludzi z doświaczeniem. Przestrogę/Przesłanie jaką przesła film mogą docenić jedynie dzieci to właśnie do nich jest ten film kierowany, to przecież oni są przyszłością. My "dorośli" już się nie zmienimy, wychowani zostaliśmy bez wpajania nam podstawowych wartości jakim jest ratowanie naszej planety. O planetę naprawdę zaczną dbać dopiero nasze dzieci. Koniec basta jak dla mnie badzo ważny film który w przyswajalny jak na obecne czasy sposb umie mimowolnie ( niezależnie czy tego chcą czy nie)) edukować młodzież i robi to wyśmienicie.
A ja twierdzę, że tak nie jest. Jak już napisał mój poprzednik - nie potrafisz dostrzec w tym filmie ukrytego znaczenia? Wall.E to bajka o miłości, ale nie tylko. Dzieci widzą tu tylko śmiesznego robota, dorośli także ukryte przesłanie, a obu grupom bardzo się podoba.
Przesłanie jest raczej młotkiem wbijane do głowy ;p
Tym niemniej film pełen pięknej animacji i swoistego uroku. Jak dla mnie mogliby tylko zrezygnować z dialogów. Jest to taki obraz, który można obejrzeć od początku do końca w towarzystwie muzyki. Słowa tu tylko rozpraszają.
zgadzam sie z poprzednikiem!! Z dupy takie przeslanie. Film jest poprostu przereklamowany jak cholera natomiast w rzeczywistości jest tandetny az sie plakac chce. Normalnie zal mi sie robi PIXAR. Po tak dobrych niektorych bajkach poszli na same dno a nawet i nizej!! Jak juz kolega wyzej napisal "Jest to taki obraz, który można obejrzeć od początku do końca w towarzystwie muzyki" i "mogliby tylko zrezygnować z dialogów".
BEZNADZIEJA TOTALNA !!! Jak chcesz zobaczyc ten film to uprzedzam ze 75% filmu to szuszczenie, rzezenie, i brzeczenie.
mooras: nie nie widze
madzia...: a nmnie sie nie podoba ten film jast do du.py i nigdzie wiecej
chcem tylko powiedziec ze mam 12 i jest ci z wytworni sa inteligentni to to jest film dla mnie bo mlodszego nisz ok11 lat rodzice nie puszcza a sami nie maja czasu (większość)