7,6 307 tys. ocen
7,6 10 1 306863
8,4 58 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

61 miejsce w top swiat to jakies nie porozumienie ...

ocenił(a) film na 10
sssnake

skandal... od dzieci Neo nigdy się nie odpędzimy. Jesteście jak muchy, komary... Mówić wam i mówić a wy dalej będziecie robić ludziom na złość. Podoba Ci się taka zabawa? To się baw :P. Ludzie ten film lubię, kochają a ty tego nie zmienisz. Kretyna rób z siebie w cyrku ty żałosny prowokatorze

fifa114

kretyna to zrobila z ciebie twoja matka to jest forum filmowe i taka pozycja co najmniej sredniej bajki dla dzieci jest smieszna zreszta tak samo jak ty dziecko neo ... :/

ocenił(a) film na 10
sssnake

panowie;] nie bulwersujcie się:p

Ssnake'u:
po 1) co cię obchodzi jakiś głupi ranking ustalany przez rzeszę różnej inteligencji polaków? Ty sam wiesz jakie filmy są dobre a jakie nie, więc trzymaj się swojego rankingu, a resztę olej, nie ma co sobie nerwów psuć:D Mi osobiście nie pasuje jakaś połowa tej listy, więc nawet nie patrze które miejsce ma jaki film;]
po 2) jak już tak przy temacie, czemu nie podobał Ci się Wall.e ? dla mnie bajeczka świetna, więc dlatego pytam;]

pzdr.

ocenił(a) film na 10
sssnake

jak tu się nie bulwersować, kiedy fora zalewają rzeszę kolejnych kretynów zrobionych chyba przez samego Uwe Bolla. Czy to jakiś wirus? Niektórzy ludzie są jak Hiv - nie da się tego wyleczyć

fifa114

Bulwersowac moze jedynie twoja arogancja i brak tolerancji dla opini innych skoro ja uarzam ze dla mnie to skandal iz to "arcydzielo" filmowe zajmuje tak wysokie miejsce mam do tego prawo , co jednoczesnie nie upowaznia cie do twojego prostackiego zachowania i udawania madrzejszego niz jestes ... I kto tutaj jest jak virus ...

ocenił(a) film na 10
sssnake

"...taka pozycja co najmniej sredniej bajki dla dzieci jest smieszna..." hmmm ja w życiu nie nazwałbym filmu Wall-e średnią bajką dla dzieci, bo to nie jest tylko bajka dla dzieci, ale filmy Pixara są dobrą rozrywką również dla dorosłych.
Pozdro

ocenił(a) film na 10
sssnake

Masz racje.
To skandal że tak nisko jest na tym rankingu

ocenił(a) film na 1
sssnake

sssnake ma racje ta bajka jest komiczna...jedyny dialog prowadzony w tym filmie to "evaaaa wallieeee" nudna ta bajeczka: eva przylatuje walle sie zakochal, a potem dlugie dlugie nic wkoncu akcja sie "rozwija" jak wallie wyrusza poza ziemie, ale to dzieje sie dopiero pod koniec filmu(co i tak nie jest az tak ciekawe). W sumie to nawet nie wiedomo o co w tym filmie chodzi. Obejrzalam do konca tylko dlatego, zeby miec wglad na caly film,(a nie tylko fragment) i moge go teraz subiektywnie ocenic.

ocenił(a) film na 10
Hooch

jeżeli dialog jest dla Ciebie w filmie najważniejszy to obejrzyj sobie "Królewnę Śnieżkę"

sssnake: wieszać takich jak ty

ocenił(a) film na 1
fifa114

Musisz jeszcze popracowac nad swoja "cieta" riposta ;/ Mozna zrobic dobry film z nierozwinietym dialogiem, ale wazne jest to by ten dialog byl WARTOSCIOWY...

ocenił(a) film na 10
sssnake

Według mnie film świetny;)
i zgadzam się z tobą 61 miejsce to nieporozumienie, powinno być wyżej;p pozdro

ocenił(a) film na 7
yellonreal

co ten film robi w top 100 i to na dodatek przed Królem Lwem?!?!?!?

"co to k**** jest?!?!?!"

sssnake

Wybaczcie ludzie, że się wtrącam do tej rozmowy, ale doszedłem do wniosku, że powinienem to skomentować. Ja filmu Wall-E nie widziałem, i w najbliższym czasie nie zamierzam oglądać. Dlaczego? Cukier jest niezdrowy, a oglądając coraz to kolejne filmy produkcji Disneya, przekonałem się, że oni do każdego z nich wsypują conajmniej pół kilo. Bajki disneya nigdy mnie nie bawiły, nawet kiedy byłem małym dzieckiem. Zawsze wolałem produkcje Hanna-Barbera(Tom i Jerry, Flinstonowie itd.) i Warner Bros.(Królik Bugs, Kaczor Duffy itd.). Przejdę już jednak do sedna. Chodzi o ten ranking. Wiem, że to kupa gówna, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Obecnie Wall-E jest na 65 miejscu. Na 66 jest "Chinatown", ARCYDZIEŁO Romana Polańskiego, a na 67 "Wściekły Byk", ARCYDZIEŁO Martina Scorsese. To da się skomentować tylko jednym słowem: KPINA. I to by było na tyle, jeśli chodzi o mnie.

ocenił(a) film na 10
FinneganAwaken

Nie oglądałeś to czemu komentujesz. Ja nie widziałem Chinatown ale jakoś nie piszę że to kpina że ten film jest na 66 miejscu.
Dwa to animacja Pixara. Disney im pomagał.

Na koniec. To animacja to arcydzieło.

L39

Dla nie wtajemniczonych geniuszy studio PIXAR nalezy do DISNEYA ...

ocenił(a) film na 10
sssnake

to znaczy, że nie jest studiem niezależnym :]
Nie znaczy natomiast, że to Disney robi animacje, bo robi je PIXAR. Dla niewtajemniczonych studio PIXAR ma wyłączność na swoje produkty :] Disney tylko kontroluje ich powstawanie i zajmuje się promocją