PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399328}
7,6 306 tys. ocen
7,6 10 1 306183
8,3 80 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

co to robi w top10000 nie mówiąc już o top100?? Chyba trzeba coś zmienić niedawno Ratatuj było w top100 teraz to.

tomsuj

Ale widze ze to jeszcze nic na imbd łoli jest na 26 miejscu !!!!! Ile glosow trzeba miec zeby wejsc do top chyba 2 wystarcza co?

tomsuj

Nie wydaje mi się. Niestety, prosze pana, ale jak pan moze nie zauwazyl film odniosl ogromny sukces., wiec czemu sie dziwic? Bylam na tym filmie i zasluguje na to miejsce. A czemu sie jeszcze czepiasz Ratatuja?? Tez ogladalam i moim zdaniem- swietny.

kosmitka_2

Świetny nie świetny nie zapominajmy ze jest to top100 w HISTORII KINA. O ile obecność Shreka jest w jakiś sposób uzasadniona (wiele tekstów stało się już kultowych i weszło do potocznego języka) to obecności tej bajki nie mogę pojąc. Jak to możliwe ze takie "coś" wyprzedza np. Miasto Gniewu, Beautiful Mind, Snatch?? Chyba nigdy tego nie zrozumiem.

ocenił(a) film na 10
tomsuj

a oglądałeś w ogóle te "coś" że tak gadasz.
Shrek to komedia tylko że animowana. Nie powinno być jej w top100,
natomiast Wall-e to coś zupełnie nowego, film wpół niemy a oddaje więcej treści niż nie jeden "klasyk kina"

Po za tym wg wasz to co nowe, nie ważne czy jest dobre czy złe i tak musi być do dupy. A w dodatku to bajka. To już w ogóle ludzi krew zalewa że ktoś to docenia.

Po co robić nowe, ambitne filmy skoro i tak rzesza ludzi zatrzymała się w innej epoce filmów, reszta musi być kiepska i koniec kropka.

tomsuj

>Jak to możliwe ze takie "coś" wyprzedza np. Miasto Gniewu, Beautiful Mind, Snatch??

Bo jest lepsze?

ocenił(a) film na 9
tomsuj

moim zdaniem ten film zasługuje na 10.
Czyżby istniała zasada, że filmom animowanym nie można przyznawać maksymalnej punktacji?
Natomiast oceniania filmów na 1/10 tylko po to, by obniżyć miejsce w rankingu jest żałosne!

Jull

Zauważylam, że jest tu parę postów "znawców kina", krytykujących ten film ponieważ jest animowany. Przecież to też jest gatunek filmowy jak każdy inny. Zgadzam się z przedmówcą, niektórzy myślą, że tylko stare filmy sa dobre, a wg. mnie krytyka czegoś opierająca się na tak nikłych argumentach świadczy jedynie o tym, że ich autorzy potrafią jedynie powielać opinie już istniejące, bo jak na razie nie widzę zbyt wiele tzw.konstruktywnej krytyki.

ocenił(a) film na 8
mychabest

Zgadzam się że niektóre filmy animowane są niesamowite. A tak naprawde mam tu na mysli tylko jeden: ,,Trio z Belleville" Jest to niesamowity film pod każdym względem. No może oprócz dialogów których praktycznie nie ma:) ale jeśli komuś się spodobał ,,Wall E" to po obejrzeniu ,,Trio..." będziecie kochać ten film. Naprawde polecam!

użytkownik usunięty
paciek

I bardzo słusznie :)
Wiele razy oglądałam "Trio z Belleville" i zapewne jeszcze nie raz obejrzę. Ten film ma w sobie coś, co sprawia, że dreszcz przebiega mi po plecach...
W Wall-E? Jest cudowny, podbija serca i umysły.
Chylę czoła przed twórcami tej perełki.