PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399328}
7,6 306 tys. ocen
7,6 10 1 306217
8,3 80 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

Wall-E to następna (jak się nie mylę) animacja w rankingu zaraz po Shreku, czy zdoła go pokonać? Shrek TOP #58, Wall.E TOP #75 (1.08.2008)

Obejrzałem przed chwilą Wall-iego i naprawdę dobry, świetnie odwzorowane zachowania robotów. I możliwe że będzie najlepszą animacją wszechczasów, jak myślicie? Będzie lepsza niż Shrek? Pokona go?
Całkiem możliwe...

użytkownik usunięty
kzabost

Już go pokonał.
A miejsce w rankingu to całkiem inna bajka.

ocenił(a) film na 10
kzabost

Po co zakładać taki temat? Po co porównywać "Shreka" z "Wall-E" skoro są to całkiem dwie inne historie? Chyba, że pod względem jakości animacji - wtedy bezapelacyjnie wygrywa "Wall-E". Po co zastanawiać się nad tym teraz, skoro Shrek w kinach był 7 lat temu i ma 18803 głosów, a "Wall-E" wszedł do kin bardzo niedawno.

kzabost napisałeś, że świetnie odwzorowano zachowania robotów. Nie widziałem, żeby jakiekolwiek roboty się tak zachowywały. Raczej w filmie nadano maszynom cechy ludzkie, minkę, sposób poruszania.

ocenił(a) film na 10
Pemol

Przepraszam pomyliłem się. Miało być mimikę, a nie minkę.

ocenił(a) film na 7
kzabost

Watpie, bo jakkolwiek WALL.E wniosl powiew swiezosci do swojego gatunku i mnostwo zabawy do samych kin, to jednak Shrek (pierwsza czesc) w kategorii filmow animowanych byl czyms wiecej. Shrek byl nowa jakoscia familijnej rozrywki, a WALL.E to po prostu jedynie swietny film i tyle.

ocenił(a) film na 8
Tom_Cat

Tak tak wiem że to zupełnie co innego, Wall.E to Wall.E a Shrek to Shrek, założyłem temat bo chciałem się dowiedzieć co o tym myślicie, chodziło mi o sam Ranking, tylko tyle...

ocenił(a) film na 10
kzabost

Nie pokona... Jest teraz na 68 miejscu, ale z czasem zacznie spadać - emocje opadną, spojrzy się na niego z perspektywy czasu... Chociaż mi się niesamowicie podobał i wolę go od Shreka

kzabost

Technicznie wygrywa WALLE, bo to film nowy, zrobione jeszcze lepiej od Shreka. Shrek byl techniczna rewelacja, ale kilka lat temu.

Natomiast jesli chodzi o przyjemnosc ogladania, rozrywke - to Shrek i tylko Shrek! Ile razy Shreka ogladaliscie ? I czy uwazacie, ze da rade tyle razy obejrzec WALL-E ? Niestety ale WALL-E jest za nudny, do wielokrotnego ogladania. A Shreka dzieki swietnym dialogom, humorowi mozna ogladac w kolko.

WINNER IS SHREK !