Przynajmniej od polaków...
Bez względu na to czy rzeczywiście godne samej 10'tki. Hmm, na filmwebie wall.e bije dark knighta.... spoko.
Dokładnie, to jakieś nieporozumienie, filmweb staje się nie najwiekszą Polską bazą filmową tylko powoli zaczyna być beznadziejną największą Polską bazą filmową. Na IMDB Taki TDK na 1 miejscu a u nas w top 100 się nie łapie, za to Well.e film o robocie dla dzieci jest na 65 miejscu.
Czyli poziom bazy filmowej zależy od tego, jakie filmy znajdują się na liście top? Akurat załoga filmwebu nie ma na to żadnego wpływu, lecz użytkownicy. A kategoria filmu - jak to okresliłeś, "dla dzieci" (choć wzorem najnowszych kreskówek "WALL-E" zawiera sporo odniesień i scen humorystycznych dla starszego odbiorcy) nie stawia go na pewno niżej niż "poważnego" Batmana.
Mam inne zdanie, uważam iż ten film nie powinien łapać się do pierwszej 200 a co dopiero 100. A zupełnie inaczej mysle o batmanie.
obejrzałeś przynajmniej ten film, że go tak krytykujesz?
na Batmana idę za godzinkę, będę miał porównanie, ale mimo wszystko Wall•E był bardzo sympatycznym filmem.
Jakie porównanie? Równie dobrze można by sie kłócić czy lepszy jest "Taksówkarz" czy "Obcy". "WALL-E" i "Mroczny Rycerz" to filmy z zupełnie innej beczki - oba na wysokim poziomie. Ich porównywanie jest bez sensu.
Tak obejżałem, nie zabieram zdania o filmie którego nie widziałem i stwierdzam, że jest nudny, a filmy są po to między innymi żeby je porównywać.
Spokojnie... Tez nie uwazam Wall-E za dzielo wszechcasow, ale to niezle kino i z pewnoscia w ramach
medium (animacja) i stereotypu filmow dla tego targetu (kino familijne) wytycza pewne nowe sciezki. Dark
Knight to najlepsza ekranizacja losow postaci komiksowej w ostatnim czasie, tez pokazal ze mozna w ramach
gatunku zrobic cos ciekawszego niz kiepski Spiderman 3 czy nowy Hulk, dosc surowego i w pewnym sensie
realistycznego, ale to nadal komiks o superbohaterze. Moja dziewczyna była znudzona po projekcji... De
gustibus... Nie widze powodow dla ktorych na liscie bedacej odzwierciedleniem statystycznej sredniej
subiektywnych wrazen widzow, nietuzinkowe animowane Science-Fiction nie mialo byc wyzej od nietuzinkowo
sfilmowanego komiksu.