Szkoda, że wielu głupków uwierzyło w nową wersję historii przedstawioną przez Macierewicza, Kaczyńskiego i "obóz niepodległościowy"(?!). Teraz głupki wydzierają się wniebogłosy, że film jest kłamstwem, Wałęsa był agentem (sąd uznał, że nie, tak samo jak w przypadku teczki Kaczyńskiego) a Wajda jest w ogóle słabym reżyserem na usługach "salonu". Głupki brak dowodów na poparcie swoich tez argumentują "układem", manipulacją, żydo- masoństwem i innymi spiskami. Głupki nie rozumieją, że jeżeli ktoś nie zgadza się z ich rozumowaniem, nie oznacza to, iż jest zmanipulowany przez "Gazetę Wyborczą" i TVN 24 i nie potrafi samodzielnie myśleć. Dla głupków każdy, kto robił karierę w czasach PRL i sprzeciwia się dzisiejszemu przekłamywaniu historii przez skrajną prawicę jest agentem i komuchem. Nie dotyczy to tylko osób robiących karierę w PRL i flirtujących dziś z Kaczyńskim (Pietrzak, Rymkiewicz). Oczywiście sądy, które wydają wyroki niepodobające się głupkom są uznane za sądy komusze.Sędzia, który wyda wyrok korzystny w mniemaniu głupków, może liczyć na pozostawienie w spokoju
Naiwne głupki wierzą, że tylko w latach 2005-2007 i za rządów "pierwszego premiera wolnej RP" Olszewskiego Polska była niepodległa, wolna od układów, prokuratury działały wzorowo, w ogóle ludziom żyło się lepiej. Było chyba aż za wspaniale, bo społeczeństwo postanowiło znowu powierzyć władzę "układowi". Odpowiedź jest zawsze prosta-społeczeństwo zostało zmanipulowane.
I tak sfrustrowane głupki tłumaczą sobie swoje niepowodzenia i niemożność wcielenia w życie wizji ich świata, bo to przecież niemożliwe, żeby normalny człowiek nie uznał Wałęsy za "Bolka". Taki człowiek musi mieć ojca/dziadka esbeka lub sam nim być.
Przecież nie od dziś jest wiadome, że komunę obalił Jarek i jego brat Lechu, ewentualnie Papież, ale nikt inny! True story.
A po co mi jakieś tam Amber coś? Ja się po transformacji tak nachapałem, że teraz mogę sobie zamek postawić ze sztabek złota.
Nie słyszałem, aby ktoś taki zamek budował, ale co cię jeszcze powstrzymuje przed j postawieniem go?
Chciałem mieć jeszcze narożne baszty obronne, ale mi ABW sztabki zabrało, a co to za zamek bez takich baszt :(
Chciałbyś. Ale Donek chwilowo oszczędza, możesz liczyc tylko na zapłatę w naturze, chociaż niekoniecznie będzie przyjemne dla ciebie:)))
Ja za PiS nie jestem. Wręcz przeciwnie(tam są oszołomy) ale Bolek to żaden bohater podobnie jak ta słonica Krzywonos.
Głupki, wychowane na jedynie słusznej w III RP propagandzie, która o czasach PRL-u mówi tylko źle, uczyniły słowo "socjalizm" synonimem słowa "zło". Oceniacie tamten system tylko i wyłącznie przez pryzmat krwawych i bolesnych wydarzeń Poznańskiego Czerwca '56, Marca '68,Grudnia '70, stanu wojennego, zamordowania Pyjasa, Przemyka, Popiełuszki i kryzysu gospodarczego w latach 80-tych. Nie bierzecie pod uwagę warunków życia przeciętnego Polaka przed tamtym okresem dziejów naszego Narodu i to jest wasz podstawowy błąd. A prawda jest taka, że w czasach umiłowanej przez was II RP wymordowano nieporównywalnie więcej robotników niż w czasach znacznie dłuższej "komunistycznej niewoli", nie mówiąc już o tym, że gdyby nie PRL, to większość Polaków nadal nie mogłaby liczyć nawet na ukończenie szkoły ponadpodstawowej (o wyższych studiach już nie wspominając). Jedyne na co przeciętny Kowalski mógłby liczyć to spadajace od wielkiego dzwonu okruchy z jaśniepańskiego stołu za ciężką pracę na jego jaśniepańskie luksusy.
To że był agentem jest tak oczywiste jak to że mamy sierpień. Jest masa twardych dowodów które tylko lemingi spod znaku Michnika nie potrafią przede wszystkim nie chcą zrozumieć. Z góry przyjąłeś że Wałęsa nie był tw i pod swoją teze naginasz fakty i nie, nie jestem pisowcem, w kilku ostatnich wyborach głosowałem na partie Korwinowskie.
Korwin mnie oświecił już lata temu, bo zawsze chciałem mieć króla, żeby malować mu jego portrety i zostać jego nadwornym malarzem.
Błazen jest najbliżej króla! To byłby zaszczyt! A jak tam twoja fucha podstajennego, trójząb już wyczyszczony i gotowy do akcji?
Lepiej uważaj, bo za obrażanie królewskiego błazna grozi dożywotnia posługa nałożnicza. Chyba, że zgłaszasz się na ochotnika, wtenczas pozostaje mi jedynie pogratulować.
W takim razie mamy w zamku szpiega! Podnieść most! Przygotować gorący olej i kołyskę Judasza, oraz wte pędy przyprowadzić najzapalczywszego klechę! Przesłuchania czas zacząć, a jako że najniższy personel ma najmniej do gadania, a tobie w szczególności wierzę najmniej, pójdziesz na pierwszy ogień, HA! Znaj władzę królewskiego kochan...eee...to znaczy, błazna!
Wałęsa "idiota" jest Noblistą, A "słaby reżyser" Wajda ma Oscara za całokształt twórczości. To straszne , że ludzie w tym kraju nadal nie mogą spokojnie tworzyć.
Niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów i tchórzy
i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych
których zdradzono o świcie
Nudne już się staje ciągłe wykorzystywanie tego samego cytatu z Herberta we wszelkich polemikach. Gdyby Herbert zobaczył co prawica wyprawia dziś w Polsce, to czym prędzej wyjechałby z powrotem za granicę.
Nie mówię, że nudna jest twórczość Herberta, tylko wypisywanie ciągle tego samego cytatu. Czytaj ze zrozumieniem.