5,7 996  ocen
5,7 10 1 996
5,8 4 krytyków
Walka z szatanem
powrót do forum filmu Walka z szatanem

Jest pan zwykłym podłym manipulantem. Wybrał pan trzy biedne, zaburzone dziewczyny, pewnie deklarował pan dobre intencje, wsparcie (w innym razie nie uzyskałby pan zgody na filmowanie) i zwyczajnie skrzywdził pan bohaterki tego czegoś, bo na pewno nie dokumentu. Superzałożenie - trzy zaburzone dziewczyny, którym egzorcyzmy nie pomagają, mają być dowodem na to, że egzorcyzmy to relikt średniowiecza. I do tego jeszcze "autorytet" prezbitera katolickiego. Podły, manipulatorski, jednostronny bełkot. Nie uczono pana na reżyserii, jeśli pan w ogóle cokolwiek studiował, zasady obiektywizmu i kontradyktoryjności? WSTYD!

ocenił(a) film na 8
normajeane

To ile biednych zaburzonych dziewczyn powinien był wybrać, aby nie być manipulantem?
A na czym to skrzywdzenie polegało? Na tym, że sfilmował gusła jakie nad nimi uprawiano? Krzywdzili je raczej ci guślarze.

Fakt dla zachowania kontradyktoryjności powinien jeszcze przedstawić krytyczne opinie o samych egzorcystach. Tag nie zrobił. WSTYD.

Nikodem123

Nie o ilość chodzi, ale o jakość doboru próby. Powinny zostać, dla zachowania symetrii, przedstawione trzy przykłady uzdrowienia zdrowych psychicznie lecz opętanych niewiast. I nie życzę sobie obrażania mych uczuć religijnych!

ocenił(a) film na 8
normajeane

A są zdrowe psychicznie opętane niewiasty?
Te przedstawione w filmie według egzorcystów były zdrowe psychicznie tylko właśnie opętane.

Co obraża twoje uczucia religijne? Egzorcyzmy?

Nikodem123

Właśnie nie były zdrowe psychicznie... Widziałeś w ogóle ten film? Psychiatra wyraźnie zaleca: najpierw diagnoza psychiatryczna, dopiero potem ewentualnie egzorcyzmy. Te panny z filmu to zwykłe histriony, zaburzone osoby.
"Guślarze" itd. obraża moje uczucia religijne.

ocenił(a) film na 8
normajeane

Owszem, widziałem ten film.
Wyspecjalizowani w gusłach za PIENIĄDZE egzorcyści odradzają postawienie diagnozy przez psychiatrów.

Szok! Szok, to co piszesz!
"Opętani" to zwykłe zaburzenia osobowości!
Nerwice, histerie i takie tam inne.

Kwalifikowani egzorcyści tego nie widzą!

Odprawiają gusła czym pogłębiają zaburzenia psychiczne egzorcyzmowanych - kaska leci ze zdwojonym impetem.

Guślarze, egzorcyści - obrażają moje uczucia religijne.

Nikodem123

Pisze Pan takie bzdury, że nie ma płaszczyzny porozumienia.

ocenił(a) film na 7
normajeane

Zawsze kiedy jesteś zwolennikiem niepotwierdzonych naukowo guseł, pisz innym, że piszą bzdury. Bo przecież bzdurą nie jest jakaś baśń o duszkach i demonach, a nauka.

Na przykład posty na forum - przecież tylko udajemy, że piszemy je z komputerów i smartfonów (że niby nauka hehe). Tak naprawdę używamy duchów i magii, bo jesteśmy hipokrytami. Tylko hipokryta używa duchów, a udaje, że to komputery działają.
:)

ocenił(a) film na 1
normajeane

Bardzo dziękuję Pani za celną krytykę tego gniota. Nie jest łatwo dawać świadectwo prawdzie dzisiaj. Pozdrawiam.

Winnetou28

Uprzejmie proszę :-) Pozdrawiam! Prawda przeciw światu.

normajeane

Są trzy rodzaje prawdy. Ta była tą trzecią.

ocenił(a) film na 7
Winnetou28

:D Plucie jadem na dokument, który obnaża działania oszustów.

No no. Nieładnie tak wspierać oszustów.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Nie oszustów tylko duchy istnieją.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Masz rację. We wszystkim. Poza tym zdaniem o duchach. W reszcie wypowiedzi masz rację.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Duchy, zjawiska paranormalne, życie po śmierci istnieją. Duchy to dusza, śmierć nie jest końcem. Więc mam rację, że duchy istnieją. Przyjacielu.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

:D Elfy istnieją. Zatem elfy istnieją. :D

Albo oglądasz za dużo filmów, albo po prostu źle je wybierasz.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Nie. Elfy nie istnieją. Duchy już tak.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Elfy mówią, że jest odwrotnie.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Ty nie umiesz wybierać. Dokumenty mówią jasno. Po śmierci się zdziwisz.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Elfie dokumenty! Elfy kłamią! :D

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Nie masz racji. Jeszcze się zdziwisz kiedyś. Za bardzo kozaczysz.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Ja się dziwię prawie każdego dnia. Półtora tygodnia temu: płaskoziemca.

Tydzień temu: pani ze śJ przekonana, że nauka udowodniła stworzenie w 6 dni zgodnie z Biblią.

Teraz: kolejny człowiek, któremu "Uwierz w ducha" myli się z faktami.

Niby są szkoły, a jednak nie mogę przestać się nadziwić, jak bardzo macie w pogardzie rozum.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Rozum udowadnia to co ja mówię.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Tak, elfi rozum skradziony przez gnomy.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Bo duchy istnieją

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Elfy mówią, że duchów nie ma :D

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Ty masz w pogardzie rozum foliarzu.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Tak, duszki ci powiedziały?

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Nie ma żadnych dowodów, że masz rację. Totalnie zero.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

O, nie ma żadnych dowodów, że ty masz rację, totalnie zero.

Bo w przypadku wszelkiego oszołomstwa jest wiele dowodów, że mam rację. Wielu magów chciało udowodnić, że potrafią czarować. W kontrolowanych warunkach (zwłaszcza: pod okiem iluzjonisty) okazywało się, że to oszukiwanie ludzi.

Wielu jasnowidzów próbowało udowodnić, że potrafią przewidywać przyszłość. Psychologia opisuje efekt Barnuma (bo wiele przepowiedni to takie ogólniki, że wszystko pasuje), a zdarzenia dzieją się zgodnie z rozkładem prawdopodobieństwa, a nie wróżbami.

Wielu telepatów próbowało udowodnić, że widzą przez ściany albo czytają w myślach. Udowodniono im oszustwo: przekazywanie informacji stuknięciami, patrzenie na odbicia okularów. Im bardziej kontrolowane są warunki, tym bardziej nic z tych magicznych bzdur nie działa. :)

Istnieją zdjęcia duchów i UFO. W fotografii nastąpił ogromny postęp w ciągu ostatnich 100 lat, natomiast zdjęcia duchów i UFO to wciąż niewyraźne mazy wyglądające jak jakiś artefakt czy inna aberracja starej optyki w kiepskim oświetleniu. :)

Religie mają swoje mity - jedna religia ma mity sprzeczne z innymi religiami. Chcielibyście żyć po śmierci, bo macie g-nianą wyobraźnię. Natomiast nic takiego nie ma.

Ludzie w stanie śmierci klinicznej mają niedotlenione mózgi, widzą światełka. Nie ma w tym nic nienaturalnego.

Ludzie na dragach "odlatują". To chemia, nie wędrówka dusz.

I tak dalej i tak dalej. Ja nie mam dowodów, poza tym, że mam ich tysiące. Ty nie masz dowodów poza tym, że łykasz bajki jak pelikan.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Ty łykasz bajki. To nie niedotlenienie ani dmt i inne bzdury. Randi zaorany. Był opisywany już jako hochsztapler. Ja mam dowodów tysiące.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Randi świetnie udowadniał, że "magowie" kłamią. :)

Fajnie, że znasz nazwisko, szkoda, że czujesz potrzebę kłamać.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Żadna chemia.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Chemia. :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Alchemia

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Powiedział Gandalf gadający z duchami. :D

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Ufo jest potwierdzone przez Pentagon.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

:D tak Pentagon był porwany razem z tobą, opowiedz o tym psychiatrze przy okazji.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Nie ma ani jednego. Dosłownie zero dowodów na twoje tezy. Nie ma nic naturalnego w tym.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Twoja mama mówi, że piszesz brednie. :)

ocenił(a) film na 4
normajeane

Guślarze! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
timothy_25

Fakty. Nie guślarze.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Guślarze, nie fakty. :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Fakty, nie guślarze :))))))

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Brednie o duszkach. Samo sedno zidiocenia.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Po śmierci się dowiesz.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Tak tak, elfy mi powiedzą.

ocenił(a) film na 3
normajeane

Każdy kto twierdzi, że jest opętany, jest zaburzony psychicznie. Dlatego Twój warunek jest nie do spełnienia.

ocenił(a) film na 2
nightknight_2

Nie. Opętanie istnieje. Nie ma zaburzeń psychicznych.

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Noooo, i tak będziesz wiele dni ciągnął ten sam trolling? :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

To ty trollujesz. Ja mówię jak działa świat. Po śmierci się zdziwisz. :)