PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Wróciłem z kina i muszę przyznać że jestem zadowolony. Miałem obawy, szczególnie po kilku na prawdę beznadziejnych "recenzjach" ale okazuje się że nie kto inny jak idioci mieli czelność tak nisko oceniać "Początek". Każdy ma prawo do swojej opinii ale na prawdę ciężko doszukać się w Warcrafcie minusów: CGI na bardzo wysokim poziomie (postacie po prostu rewelacyjne), muzyka nastrojowa, dynamiczna fabuła i ciekawe zakończenie. Nawet Kadghar nie wypadł tak źle jak wróżyłem.

Jedynym mankamentem było kilka scen z CGI (wyglądały kiczowato) i kasjerka w Multikinie która z ciężkim żalem oddała mi kupon-grę (chore jak dla mnie).

AKLife

Są w tym filmie jakieś sceny, które wgniatają w fotel?. Chodzi mi o jakąś porządną bitwę lub pojedynek.

ocenił(a) film na 7
obleh

Podobno sceny bitew są rewelacyjne i są brutalne.

ocenił(a) film na 8
Moai

Zgadza się, sceny walk są tutaj bardzo dobrze przedstawione.

ocenił(a) film na 9
AKLife

Kadghar według mnie wypadł najlepiej, fajna postać. I to on jest chyba "najbardziej" głównym bohaterem? Bo w tym filmie chyba nie ma takiego jednego głównego protagonisty, jest jak prequele 1-3 Star Wars.

ocenił(a) film na 9
Gregor4567

Nie znam gry. Na film namówiła mnie koleżanka po zachwytach fanów gry. I faktycznie wyraźnie widać kto najczęściej pojawia się na ekranie. Kadgahr grał w prawie każdej scenie filmowej! No i ten bohater też skradł moje serce