PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Cienki.

ocenił(a) film na 4

Ludzie jak można oceniać tak wysoko ten film ? Wybaczcie ale film był bardzo przeciętny, powiem nawet poniżej oczekiwań. Nie kleił się, ciągle wkradały się dłużyzny już nie mówiąc o dziurach w scenariuszu. A efekty? Takiej plastikowej i sztucznej scenerii nie widziałem chyba w żadnym filmie 4/10 to maks a zaznaczam że jestem fanem.

ocenił(a) film na 9
Werewolf4fun

Naprawdę wiele można zarzucić temu filmowi, ale efekty? Pewnie oglądałeś to w wersji cam na internecie. To najlepsze cgi w historii, według ILM (najlepsi twórcy efektów na świecie) to ich największy jak dotąd projekt.

ocenił(a) film na 4
Gregor4567

Właśnie wyszedłem z kina. Wybacz ale jeżeli podoba Ci się plastik zamiast skał, blaszane miecze i zbroje to nie mogę Cię przekonać. Orkowie zrobieni pierwsza klasa, ale do Władcy Pierścieni to mogą co najwyżej podskoczyć do kostek.

ocenił(a) film na 9
Werewolf4fun

No chyba kpisz, Orkowie są jacy powinni być! We władcy byli niczym ludzie. Tutaj są wielcy i potężni, spójrz tylko na Origima i jego młot.

Nie czuję plastiku w tym filmie, wygląda dokładnie jak gra, ma być baśniowy. Oni stworzyli fikcyjny świat w tym filmie. Coś czego nikt wcześniej nie zrobił i za to należą się Duncanowi brawa, ma wizję.

ocenił(a) film na 6
Gregor4567

"Oni stworzyli fikcyjny świat w tym filmie. Coś czego nikt wcześniej nie zrobił"

W 1902 roku powstał 14minutowy film "Wyprawa na księżyc" i już wtedy został stworzony fikcyjny świat na ekranie...to było tylko 114 lat temu, do tego czasu powstało pierdyliard fikcyjnych światów w historii kina i "Warcraft" nie jest w tej dziedzinie niczym szczególnym.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Źle to ująłem :D Świat fantasy na tak dużą skalę, chodź Hobbit już coś próbował, ale według mnie był pomyłką. LOTR przypomina mi podkarpacie.

Gregor4567

Trochę przesadzasz. Skala świata Władcy i Hobbita jest ogromna. Na razie nie ma co porównywać wielkością Warcrafta do nich. Zobaczyliśmy raptem kilka lokacji i to w cgi na, które czasem trzeba przymknąć oko, czy to nie gra komputerowa. To dobry film, ale technicznie to przepaść do takiego Avatara. Duncan na razie się uczy robić duże widowiska, więc nie krytykuję jego umiejętności reżyserskich.

ocenił(a) film na 9
obleh

W hobbicie też zobaczyłem raptem kilka lokacji. Nie widze różnicy, z tym że Warcraft wygląda lepiej.

"To dobry film, ale technicznie to przepaść do takiego Avatara" dziwny masz gust ale dla mnie avatar już jest brzydki. Jeśli miałbym porównywać efekty specjalne to prędze jakiegoś nowszego filmu.

ocenił(a) film na 6
Gregor4567

Zbroje, broń itd to nie CGI.