W mojej opinii Warcraft Początek jest świetną ekranizacją wprowadzającą w uniwersum Warcrafta. Idąc na film obawiałem się cukierkowego świata i infantylnej fabuły. Tymczasem film odwołuje się do ideałów honoru i etosu rycerskiego. Nie brakuje w nim brutalnych scen mimo tego, że oglądanie go jest zalecane powyżej 12 roku życia. Owszem, zgadzam się, że postacie są przerysowane - to jest domeną świata Warcraft jak i Starcraft. Pewne wybory moralne wydają się raczej oczywiste. Niektórym mogą nie podobać się stroje, w których poruszają się ludzie w filmie. Być może niektórzy z Was orientują się, że są to zbroje autentyczne stworzone na potrzeby filmu i nie zostały uzyskane przy pomocy CGI. Jest to również charakterystyczny element produkcji Blizzarda. W filmie występuje wystarczająco odwołań fabularnych do gier, żebym czuł się zadowolony. Tym bardziej, że mało która ekranizacja gry jest tak udana. Zupełnie nie zgadzam się z krytykami. Jestem pewien, że kolejny film Warcraft będzie jeszcze lepszy. Polecam wybrać się do kin i osobiście przekonać się jak dobra jest ta ekranizacja.