PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115892
4,9 39 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Powiedzmy sobie szczerze ze dzisiaj Blizzard juz nie potrafi tak swietnie opowiadac historie jak to bylo dawniej.
Tak mysle sobie ze jedynym problem ze film okazal sie byc sredni jest wlasnie Blizzard.

Porownajmy sobie klimat i fabule w diablo 1,2 vs 3 gdzie 3 czesc to poprostu smiechu warte zrobiona dla 14latkow.

Starcraft 1 vs 2 gdzie 2 czesc tez okazala sie byc przekoloryzowana i mniej powazna tez jak by dla 14latkow.

Wogole dzisiaj Blizzard raczej juz nie potrafi zrobic ani oryginalnej dojrzalej opowiesci ani interesujacej i ciekawej.

Dlaczego do dzisiaj jak gram w Starcraft 1 ,Warcraft 1,2,3 Diablo 1,2 to do dzisiaj mam opad szczeki jak swietnie opowiedziana jest historia i jak bardzo dojrzala i powazna.
A jak gram w Starcrafta 2 ,Diablo 3 to poprostu nie moge uwierzyc jak duza jest przepasc.Ani to nie interesujace,ani to ciekawe i powazne.Takie wszystko mdle i nijakie dla 14latkow.

lavrenzo84

Może po prostu wyrosłeś.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Gry się robi pod rynek. Gracze chcą napompowanej do granic możliwości epickością Starcrafta 2, gdzie ratujemy Wszechświat, w którym co chwila jest jakaś dramatyczna scena, wielka przemowa czy jakieś głębokie miłosne uczucie. I to dostają, to się sprzedaje. To są emocje, a nie jakaś tam poważna i sensownie rozpisana wojna ze Starcrafta 1. Dzisiejszy gracz nie chce rozwiniętej fabuły. On chce żeby się działo, żeby było wielkie bum bum i wielkie łzy gdy jakiś wspaniały bohater robi coś heroicznego.
Warcraft 3 to chyba ich ostatnia gra gdzie jeszcze stawiali na dobrą historię. Tak ja to czuję przynajmniej.

Co do tego, że film jest średni to myślę, że to nie wina Blizzarda, a Legendary. Blizzard maczał palce przy filmie, ale z tego co wiem to zdanie reżysera filmu było dla nich bardzo, bardzo ważne. Np.: początkowo film miał być ścisłą ekranizacją Warcrafta 1, gdzie ludzie są dobrzy, a orkowie źli. To Duncan przyszedł i powiedział, że obie rasy są takie i takie i że film powinien być 50% za ludźmi i 50% za orkami. Posłuchali go :)

ocenił(a) film na 5
Dentarg

dobrze gadasz piwa ci ;]

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Już ktoś pisał o tym, że to wina Legendary. Powycinali wiele scen, które na pewno polepszyłyby wizerunek filmu.

A Blizzard jak to Blizzard, robi swoje. Tylko po 2008 roku ze studia poodchodziło kilka osób i dlatego mamy takie "cuda" jak WoD. Mam tylko nadzieję, że Legion nie zabije marki a ją uratuje..