http://naekranie.pl/aktualnosci/warcraft-bedzie-prawdziwy-i-namacalny-duncan-jon es-o-superprodukcji-fantasy
O wiarygodność efektów nie mam co się martwić. Na razie Orgrim wydaje się świetnie wykreowany, widzę nawet pojedyncze włoski i pory na ciele. Cieszy duża ilość plenerów, bogatych scenografii i że Duncan skupia się na postaciach a nie na efektywności motion capture, bo od tego, jak wspomniał, jest jego ekipa.
Oj czuję, że to będzie mega widowisko. Liczę rzecz jasna później na kontynuację. Trylogia mile widziana :)
Zaraz po Śródziemiu to może być kolejna produkcja fantasy, która okaże się wielkim sukcesem. Mam nadzieję, że Twórcy nie zachlysną się widowiskowością dzieła, a skupią na linii fabularnej i grze aktorów. No a teraz nic tylko czekać do listopada na trailer! :)
dobrze po wiedziane.Oby bardziej sie skupili na emocjach i fabule niz na efekcarstwie i akcji.Wiem ze to ma byc widowisko dla MAS ale mimo wszystko skoro Wladcy sie to udalo to czemu nie Warcraftowi.
Jesli Duncan sobie poradzi z tak duzym projektem to mysle z to moze byc kolejny mega rezyser na miare Spielberga albo Petera Jacksona.
Byle by nie popadl w Hollywodzkie piieniadze.Niech robi tak mocne i ciekawe kino jak Moon i soure code ;].
Ten wywiad mnie trochę uspokaja. Po dwóch trailerach wydawało mi się, że postawiono głównie na CGI, a tu się okazuje, że animacja będzie dawkowana rozsądnie. No i IL&M - wychowałem się na "ich" filmach i jeśli "Warcraftem" chcą rzucić wyzwanie specom z Weta Digital, to nie mogę się doczekać efektu końcowego :-)
Skoro za produkcją stoi WETA Digital, to jestem spokojny :) Wyjątkowo utalentowani i pomysłowi ludzie.
Nie WETA Digital, a WETA Workshop i Industrial Light & Magic. WETA zajmuje się tu zbrojami, broniami , kostiumami etc. zaś ILM efektami specjalnymi.