Dlaczego miałoby się nie udać? Wszystkie znaki na ziemi wskazują iż będzie naprawdę zacnie. Pytanie tylko: jak bardzo zacnie?
Po prostu nie widziałem jeszcze dobrego filmu na podstawie gry komputerowej. Może tym razem się uda.
Tu jest podobno 10 najlepszych, ale to i tak słabe filmy.
http://www.telegraph.co.uk/technology/picture-galleries/7750829/Top-10-films-bas ed-on-video-games.html
Ja chce ekranizacji
-Dragon age
-Nową wersje Tomb Raidera
-Mass Effect
-Diablo
-Resistance
- God of War
-Nową wersje Mortal kombat
-I coś w stylu Star Wars Knights of the Old Republic
Pytanie tylko, po co? Na 90% film byłby tylko zlepkiem scen w cgi, z akcją pędzącą na łeb na szyje, przy maksymalnym okrojeniu charakteru postaci i płytkim przedstawieniu uniwersum. Jestem niemal pewny, że taki właśnie będzie warcraft. Niestety.
Starcraft jest już świetny jako gra, a przy obecnych trendach ekranizacja byłaby za pewne puściutką wydmuszką. Kiedyś myślałem, że może cameron albo scoot mogliby zrobić film w świecie sc, ale dziś to już mocno się zdezaktualizowało. Pierwszy robi infantylne opowiastki o smerfach w kosmosie, drugi jest zajęty zarzynaniem obcego i przygotowanie się do zarznięcia blade runnera.
w sumie nie wymagam od takich filmu nie wiadomo czego ale będzie dobry dziś ludzie sami nie wiedzą czego chcą :)