Oficjalny zwiastun do Warcrafta posiada muzykę z 300 Rise of an Empire. Liczyłem jednak na soundtrack z oficjalnych gier z Warcrafta, niestety narazie się nie doczekałem.
Postanowiłem więc zrobić mały, nieoficjalny TV SPOT. Użyłem utwory z pierwszych cinematików World of Warcraft, które według mnie świetnie pasują. Oczywiście starałem się by całość wyglądała jak najbardziej profesjonalnie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=gScYgirzkwI
Pozdrawiam.
Ta muzyka jednak robi swoje. Twój spot sprawił że mam ochotę od razu ruszyć do kina po bilety.
Oficjalny trailer miał gorszą muzykę ale jednak trzeba mu oddać że był bardzo fajnie zmontowany. Na początku ekspozycja różnych stron konfliktów, potem wzmianka na temat głównych sporów między stronami. Fajnym momentem było przejście do dynamicznej części trailera.
Martwi mnie zbyt duży wpływ holywood na tę produkcję. Niepokojącym znakiem jest to że w trailerze nie ma muzyki z Warcrafta. Stworzyli taki typowy holywoodzki trailer dla mas. Mam nadzieje że nie stworzą typowego holywoodzkiego blockbustera, tylko film naprawdę o świecie Warcrafta.