Mam nadzieję, że nie stworzą jednego, badziewnego filmu, który miałby trzepać kasę na
fanach Wacrafta. Są filmy na podstawie gier, które naprawdę wciągają ludzi, nawet tych,
którzy nie grali w nie. Są też badziewia, przez których obejrzenie społeczność rodziców
ocenia gry jako bezsensowne i brutalne.
Poza tym, czy da się ująć wydarzenia ze świata Warcrafta w kilku godzinach? Wg mnie
powinien powstać co najmniej serial.
Miejmy nadzieję, że w ogóle coś powstanie. Jeśli chodzi o jakieś newsy na temat tego filmu to wielka cisza.
serial może nie... ale podwójna trylogia - pierwsza odnośnie wydarzeń z "Reign of Chaos" a druga opowiadająca o wydarzeniach z "The Frozen Throne". Łącznie sześć dwugodzinnych filmów czyli 12 godz. Byłoby zajebiście jeśli jeszcze miałoby to formę z Władcy Pierścieni.
Jedna czesc 2h? jak dla mnie troche malutko lepiej zeby trwał przynajmniej 3h :). I co najważniejsze, żeby zrobili to w takiej samej formie jak filmiki w samych WarCraftach, tzn wszystko komputerowo wtedy oddany bedzie chociaż w czesci klimacik :)
"Są filmy na podstawie gier, które naprawdę wciągają ludzi, nawet tych,
którzy nie grali w nie"
Wymień :D
Bo ja teraz żadnej nie kojarzę (Prince of Persia był niezły i chyba w zasadzie tyle)
super mario bross- bumbowy film
mortal kombat - film ten wyprzedzil swa epoke
stritfajter - na dlugo pozostaje w pamieci ;D
no a na serio trylogia to za malo dekalog... hmmm moze .. bo fani niedaruja braku ktorejkolwiek z glownych postaci a w 3 filmach nie opisza ich losow zeby nie produkowac jakis gniotow jak lotr naprzyklad, chcialem przeczytac ksiązke ale musze najpierw wymazac z pamieci obrazy Freda i jego bandy rozrabiaków. Juz filmiki z Warcrafta sa lepsze niz te cale lotry razem wziete. Pozatym na horyzoncie 5 czesc Piratow z Karabibóf takze wezcie sobie sukces piratow osadzcie go w realiach fantasy(elfy itp) ktore sa zawsze na topie pomnozcie to razy 10 i bedziecie w okolicach zwiastunu ekranizacji warka a dalej to juz Elune light your path & ancestores guides you!