PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115890
4,9 39 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Niesamowity!

ocenił(a) film na 9

Do kina szłam podjarana ale i pełna obaw (wiecie, jak się czeka tyle czasu to się człowiek zaczyna modlić w duchu "Błagam, nie schrzańcie tego!")
Z kina wyszłam w podskokach i z bananem na twarzy. Ten film był niesamowity!
Wiadomo, nie jest to Hollywoodzka produkcja i czasami kuleje (niektóre sceny za długie, inne ciut za krótkie etc) ale wierzę, że wersja reżyserska to nadrobi.
Zmiany w fabule były mniejsze i większe, czasami na minus a czasami na duży plus, więc ogólnie wyszło bardzo dobrze.
CGI wgniatało mnie w fotel przez cały seans, miasta i widoki przecudne, magiczne efekty robiły wrażenie a Orkowie byli piękniejsi niż kiedykolwiek! :D Ekspresje a w szczególności ich oczy wyglądają po prostu... ahhhhhhhh!
Co mi się chyba najbardziej prócz Orków samych w sobie podobało, to budowa ich osobowości. Co rusz czuło się ich wątpliwości i uczucia gotujące się w środku. Nie byli tylko wielkimi stworami, które idą i gniotą wszystko na swojej drodze. No chyba, że w walce a te podobały mi się jak diabli.
Podejrzewam u siebie pewną nieobiektywność poprzez fakt bycia starym maniakiem i moją miłość do orków, lecz osoba towarzysząca mi w seansie, która jest "spoza tematu", również oceniła film jako bardzo dobry.
Ja się jaram i czekam na DVD z wersją reżyserską no i na następne części oczywiście!

ocenił(a) film na 8
mona_wolt

Ja czekam na kolejną część, nie mogę się doczekać dorosłego Thralla. Nie wiem jak to pociągną, ale może dadzą też Rexxara, albo mojego ulubieńca Garrosha(nawet go sobie wytatuowałem :D). Niestety nie zgadzam się ze zdaniem "Orkowie byli piękniejsi niż kiedykolwiek". Moim zdaniem, miejscami wyglądali bardzo sztucznie, przynajmniej na początku filmu. Później albo się poprawili, albo nie zwracałem już na to uwagi.

ocenił(a) film na 9
Prorockus

Na Garrosha bym nie liczyła (co mnie smuci okrutnie, bo to mój ukochany numer 2 XD) no chyba, że gdzieś wcisną jakąś półminutową scenkę jak Grom się z nim żegna czy coś (jak Llane z Varianem w jedynce) w co jednak też wątpię ;(
Co do Rexxara hm... jego spodziewałabym się chyba w trójce jeśli już.
Dorosły Thrall, yup, też jestem ciekawa jak go wykreują, czy będą się trzymać starego dizajnu czy będą kombinować coś nowego tak jak z Blackhandem chociażby.
Ja osobiście czekam na Groma (wincyj ku*wa wincyj!!! X'D). W jedynce był dość często na ekranie ale jako niemowa :P podobno w full wersji ma parę kwestii, więc pozostaje czekać na DVD :P