No to jest po prostu zajebiste ! Z tych 4 scen można zobaczyć że film będzie zajebisty a ostatnia scena to wgniotła mnie w ziemie !!!!!!
A ta scena walki? Ta muzyka (jakby robiona pod Warcrafta 1), ten klimat, te ciosy, "Lok'tar ogar!" :D Żaden zwiastun się do tych fragmentów 4 scen nie umywa. Do kina wybieram się z grupką ludzi, w tym z dwoma fanami Warcrafta. Będzie wspaniałe widowisko.
Jest klimat i jest moc :) Będzie BARDZO DOBRZE! :) teraz już można spać spokojnie że film na pewno się uda :)
Wrzucam link z facebooka jak by ktoś przegapił a chciałby zobaczyć.
https://www.facebook.com/WoWMovieFansite/videos/10154240594699312/
To że brakuje tam jakiejś oryginalności. To raz. Wgl po trailerach widzę, że to nie będzie "coś wielkiego". Coś z fabułą jest nie tak...
To że zmienili kilka rzeczy to nie znaczy że coś będzie nie tak z fabuła. Po prostu nie wszystko pasuje do filmu. Istotne rzeczy pozostały bez zmian. Serio brakuje ci oryginalności ? Czegoś takiego jeszcze nigdy przecież nie było, a jedyne podobieństwo do LOTRa to jest to że to film fantasy.
Ale dlaczego ciągle odwołujesz się do Śródziemia? Ja nawet o tym nie wspomniałem. Po prostu brakuje mi rozmachu w fabule, nie w efektach. I tyle
Jak można mówić, że coś z fabułą jest nie tak skoro film jeszcze nie wyszedł ? Może coś innego chciałeś napisać a ja źle zrozumiałem, więc jeżeli tak było to wybacz że się czepiłem no ale o fabule to wypowiadamy się raczej po filmie jak już wszystko wiemy ;)
Bo śródziemie to jedyne uniwersum fantasy osadzone w fikcyjnym świecie które odniosło sukces w kinematografii no chyba że o czymś zapomniałem.
Trochę powinno być tutaj oryginalności, choć nie chcę spoilerować ani tym bardziej wprowadzać w błąd jeśli coś pozmieniają w filmie. Napiszę więc bez szczegółów.
Nie powinno być tutaj podziału na dobrych ludzi i złych orków. Obie rasy są "szare". Postacie będą miały własne charaktery, cele i metody ich realizacji oraz motywy jakimi się kierują. Coś takiego bardzo rzadko pojawia się w kinie, ponieważ najczęściej masz wyraźny podział na "tych dobrych" i "tych złych". W Warcrafcie nie powinno być tego podziału.
"Coś z fabułą jest nie tak..."
A co konkretnie?
Na zwiastunie pokazali główny wątek fabularny, ale niewiele o jego rozwiązaniu.
"Postacie będą miały własne charaktery, cele i metody ich realizacji oraz motywy jakimi się kierują. Coś takiego bardzo rzadko pojawia się w kinie, ponieważ najczęściej masz wyraźny podział na "tych dobrych" i "tych złych"."
Naprawdę rzadko? Ostatnio mielismy to w Civil War...
Aha. Nie oglądam za wiele filmów o superbohaterach, a już na pewno nie Kapitana Amerykę i Supermana, więc zwyczajnie nie wiedziałem.
No dobrze, to w takim razie jest to oryginalny film "klasyki fantasy" (czyli fantasy z pominięciem superbohaterów).
Do tej pory był Władca Pierścieni, Conan, Siódmy Syn, Harry Potter i kilka innych mniej znanych. Wszystkie te wymienione miały wyraźnie zarysowane strony konfliktu podzielone na złych i dobrych. W Warcrafcie powinno być inaczej.
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie. Co z tą fabułą wydaje się nie tak po samym zwiastunie?
Pokazali problem rasy orków, ich świat umiera i w tym celu jeden z nich otwiera portal do świata ludzi. Zarys fabuły jak każdy inny, więc napisz mi co konkretnie Ci nie odpowiada, a postaram się coś na to odpisać :)
Hmn. Ciężko mi coś napisać unikając spoilerów. Mi się wydaje, że patrząc na kino klasycznego fantasy z ostatnich lat Warcraft będzie oryginalny. Powinny być zwroty akcji i fajne postacie.
Niemal każdy film bazuje na schematach, więc takiego argumentu nie można brać na poważnie.
Który film fantasy wybrnął obronną ręką Twoim zdaniem? Pomijając superbohaterów, bo te filmy mylnie wrzucono do jednego worka z fantasy.