6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116166
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Cztery sceny z filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=fP2Orqg3Zf4

ocenił(a) film na 5
omegax91

No to jest po prostu zajebiste ! Z tych 4 scen można zobaczyć że film będzie zajebisty a ostatnia scena to wgniotła mnie w ziemie !!!!!!

ocenił(a) film na 9
BroxigarTheRed

A ta scena walki? Ta muzyka (jakby robiona pod Warcrafta 1), ten klimat, te ciosy, "Lok'tar ogar!" :D Żaden zwiastun się do tych fragmentów 4 scen nie umywa. Do kina wybieram się z grupką ludzi, w tym z dwoma fanami Warcrafta. Będzie wspaniałe widowisko.

ocenił(a) film na 8
omegax91

Spoko praca kamery w drugiej scenie !!

ocenił(a) film na 9
omegax91

Jest klimat i jest moc :) Będzie BARDZO DOBRZE! :) teraz już można spać spokojnie że film na pewno się uda :)

ocenił(a) film na 5
omegax91

Wrzucam link z facebooka jak by ktoś przegapił a chciałby zobaczyć.

https://www.facebook.com/WoWMovieFansite/videos/10154240594699312/

BroxigarTheRed

Hmm mieszane uczucia.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Bo nie ma tam hobbitów ? Żart,powiedz co ci tam nie pasuje.

BroxigarTheRed

To że brakuje tam jakiejś oryginalności. To raz. Wgl po trailerach widzę, że to nie będzie "coś wielkiego". Coś z fabułą jest nie tak...

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

To że zmienili kilka rzeczy to nie znaczy że coś będzie nie tak z fabuła. Po prostu nie wszystko pasuje do filmu. Istotne rzeczy pozostały bez zmian. Serio brakuje ci oryginalności ? Czegoś takiego jeszcze nigdy przecież nie było, a jedyne podobieństwo do LOTRa to jest to że to film fantasy.

BroxigarTheRed

Ale dlaczego ciągle odwołujesz się do Śródziemia? Ja nawet o tym nie wspomniałem. Po prostu brakuje mi rozmachu w fabule, nie w efektach. I tyle

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jak można mówić, że coś z fabułą jest nie tak skoro film jeszcze nie wyszedł ? Może coś innego chciałeś napisać a ja źle zrozumiałem, więc jeżeli tak było to wybacz że się czepiłem no ale o fabule to wypowiadamy się raczej po filmie jak już wszystko wiemy ;)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Bo śródziemie to jedyne uniwersum fantasy osadzone w fikcyjnym świecie które odniosło sukces w kinematografii no chyba że o czymś zapomniałem.

ocenił(a) film na 9
BroxigarTheRed

Harry Potter też odniósł sukces.

ocenił(a) film na 5
Dentarg

Chodziło mi o taki świat gdzie są miecze, magia, orkowie, smoki itp.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Trochę powinno być tutaj oryginalności, choć nie chcę spoilerować ani tym bardziej wprowadzać w błąd jeśli coś pozmieniają w filmie. Napiszę więc bez szczegółów.
Nie powinno być tutaj podziału na dobrych ludzi i złych orków. Obie rasy są "szare". Postacie będą miały własne charaktery, cele i metody ich realizacji oraz motywy jakimi się kierują. Coś takiego bardzo rzadko pojawia się w kinie, ponieważ najczęściej masz wyraźny podział na "tych dobrych" i "tych złych". W Warcrafcie nie powinno być tego podziału.

"Coś z fabułą jest nie tak..."

A co konkretnie?

Na zwiastunie pokazali główny wątek fabularny, ale niewiele o jego rozwiązaniu.

Dentarg

"Postacie będą miały własne charaktery, cele i metody ich realizacji oraz motywy jakimi się kierują. Coś takiego bardzo rzadko pojawia się w kinie, ponieważ najczęściej masz wyraźny podział na "tych dobrych" i "tych złych"."

Naprawdę rzadko? Ostatnio mielismy to w Civil War...

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Aha. Nie oglądam za wiele filmów o superbohaterach, a już na pewno nie Kapitana Amerykę i Supermana, więc zwyczajnie nie wiedziałem.

No dobrze, to w takim razie jest to oryginalny film "klasyki fantasy" (czyli fantasy z pominięciem superbohaterów).
Do tej pory był Władca Pierścieni, Conan, Siódmy Syn, Harry Potter i kilka innych mniej znanych. Wszystkie te wymienione miały wyraźnie zarysowane strony konfliktu podzielone na złych i dobrych. W Warcrafcie powinno być inaczej.

Nie odpowiedziałeś mi na pytanie. Co z tą fabułą wydaje się nie tak po samym zwiastunie?
Pokazali problem rasy orków, ich świat umiera i w tym celu jeden z nich otwiera portal do świata ludzi. Zarys fabuły jak każdy inny, więc napisz mi co konkretnie Ci nie odpowiada, a postaram się coś na to odpisać :)

Dentarg

No właśnie brak oryginalności. Obawiam się, ze film będzie bazował na schematach.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Hmn. Ciężko mi coś napisać unikając spoilerów. Mi się wydaje, że patrząc na kino klasycznego fantasy z ostatnich lat Warcraft będzie oryginalny. Powinny być zwroty akcji i fajne postacie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Niemal każdy film bazuje na schematach, więc takiego argumentu nie można brać na poważnie.

Back to School

No nie do końca. Bazować na schematach można, ale jeszcze trzeba umieć z tego wybrnąc obronną ręką.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Który film fantasy wybrnął obronną ręką Twoim zdaniem? Pomijając superbohaterów, bo te filmy mylnie wrzucono do jednego worka z fantasy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ano trzeba umieć. Na przykład przez ciekawe zwroty akcji, widowiskowe sceny akcji i bardzo ciekawe postacie. A narazie wszystkie znaki na niebie wskazują, że ten film będzie to miał :)