PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

http://naekranie.pl/aktualnosci/warcraft-poczatek-szczegoly-polskiego-wydania-bl u-ray-obejrzyj-usunieta-scene-1109430

Nie jest źle, wygląda na to, że dodadzą wszystkie sceny z powieści filmowej.

Puchy11

No wygląda niesamowicie :) najbardziej jednak jestem zadowolony z darmowej postaci GUL’DAN :)

wort801

No, z dodatkami się postarali :P Sam ich koszt to prawie 100 zł, czyli w cenie Blu-raya.

ocenił(a) film na 9
Puchy11

Odniosę się do tych dodatkowych scen. W oficjalna nowelizacja zawiera kilka dodatkowych scen których nawet nie wymieniono w tym newsie np. cały prolog książki.

W owym prologu jest pokazany młody Varian, który bawi się "żołnierzykami", odwiedza go Khadgar (o dziwo ma siwe włosy) i opowiada mu o Durotanie. W drugiej części prologu akcja przenosi się wiele lat przed i opowiada o zaprzysiężeniu 11 letniego Medivha na Strażnika.
W książce szczegółowo opisano przybycie klanu Frostwolf pod Dark Portal, rozmowę przy ognisku z Gromem (która chyba ma się pojawić) oraz próbę przeszmuglowania za Portal matki Durotana oraz ślepego szamana Drek'tara (ten ostatni dostaje się do Azeroth i udaje mu się przeżyć rzeź Mroźnych Wilków). Było jeszcze kilka rzeczy ale musiałby sprawdzić w książce, a akurat nie mam jej pod ręką.

Natomiast to: Callan i Khadgar jadą do karczmy Duma Lwa, Narada Lothara z oficerami, Antonidas prosi Khandgara, by został nowym Strażnikiem; z tego co pamiętam, tego w nowelizacji nie było. Zwłaszcza ten ostatni fragment jest dla mnie zaskakujący.

Dobrze, że do filmu dodadzą chociaż te 15 minut. Będzie powód żeby kupić wersję Blu-ray :)