PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Szmira, szmira, szmira... Dziękuję twórcom tego filmu. Nie grałem nigdy w tę grę i wydawało mi się, że coś straciłem. Teraz wiem, że nic a nic. No może poza czasem spędzonym w kinie. Dziękuję.

ocenił(a) film na 10
Ulli_Rechthager

aha a moze bys tak uzasadnil dlaczego "dla dzieci"?

ocenił(a) film na 1
SupremeLeader

Ckliwość, naiwność, infantylność i bajkowość historyjki. Gram 20 lat w papierowe RPG, ale jak zobaczyłem tych elfonów z półmetrowymi uszami to zacząłem się śmiać. No i żaden z bohaterów poza statystami nie wyglądał na więcej niż 30 lat. Mistrzem magii i obrońcą krainy okazał się nastolatek. Czyż to nie jest miód na serduszko zakompleksionych nastolatków, którzy stracili życie przy kompie grając w tę grę?

ocenił(a) film na 10
Ulli_Rechthager

"Ckliwość, naiwność, infantylność i bajkowość" subiektywne odczucia zachowaj dla siebie. Bylo dużo starszych ludzi. A kto ma być mistrzem jakiś starzec z brodą? Strażnik ma być młody i silny, Medivh sam mówił że póki co jeszcze jest strażnikiem, za chwilę mlody mial go zastąpić.
"Czyż to nie jest miód na serduszko zakompleksionych nastolatków, którzy stracili życie przy kompie grając w tę grę?" slabe prowo

ocenił(a) film na 1
SupremeLeader

Jakie "prowo"? Po to ten film powstał. Nie było żadnych starszych ludzi. Jedyna osoba starsza to był ten mag ze świecącymi oczami, ale to zwykły statysta wypowiadający sześć słów na krzyż. I tak, operowanie magią wymaga wykształcenia i długoletnich studiów. Tego nie da się nauczyć w jakimś pogimnazjalnym dwu-semestralnym studium. Po prostu wyglądało to skrajnie niewiarygodnie, ale trącał to pies. To trochę jakby po usłyszeniu bajki o czerwonym kapturku kłócić się, że leśniczy nie mógł z brzucha wilka wyciągnąć wszystkich zjedzonych ludzi w nienaruszonym stanie. Bajka ma swoje prawa i jest adresowana do określonego odbiorcy. Widać w twoim przypadku trafili w dziesiątkę.

ocenił(a) film na 10
Ulli_Rechthager

Oni w Kirin Tor od małego uczą ich na najpotężniejszych czarodziejów na świecie. Khadgar został tam wysłany w wieku 6 lat. Opowiada to w scenie przy ognisku z tego co pamiętam.

ocenił(a) film na 1
SupremeLeader

W wieku 7 lat. Czyż to nie ckliwe? Założę się, że płakałeś jak bóbr. :D Biedne dzieciątko oddzielone od mamy i taty. Musiał być zaiste wyjątkowym dzieckiem. Znasz jakiegoś siedmiolatka? Zapytaj kogoś dorosłego dlaczego prawo jazdy B można mieć dopiero od 18 lat a prawo jazdy D bodajże od 21 czy 25. Siedmiolatek nie może nawet rowerem wyjechać na drogę. Jak myślisz dlaczego?

ocenił(a) film na 10
Ulli_Rechthager

Najlepsi uczą się od małego, np mistrzowie dyscyplin sportowych. Tak Khadgar był wyjątkowy, byle frajer nie może sobie zostać czarodziejem. W Star Wars Jedi wybieraja na swoich uczniów dzieci w wieku 4-5.

ocenił(a) film na 8
SupremeLeader

Jego chyba należy zignorować, po wypowiedziach widać, że to totalny hejter.
"W wieku 7 lat. Czyż to nie ckliwe?" >.>

ocenił(a) film na 1
marcin199518

I dobrze. Ja się z nikim nie kłócę. Wyraziłem tylko swoją opinię. Mie moja wina, że rzuciło się na mnie małoletnie fanbojstwo jakiejś gierki komputerowej. Zachwycajcie się dalej.

ocenił(a) film na 5
Ulli_Rechthager

O jejciu jejciu, znalazł się koleś który w stu procentach korzystał z życia grając przez 20 lat w papierowe rpg. Piszesz o kompleksach, a z twoich wypowiedzi wynika ze sam je masz, bili cie jak byłeś mały ? A może cie starszy wujek gwałcił że ci w tym filmie starców brakuje ? Weź zluzuj poślady i po prostu napisz co ci się w filmie nie podoba, a nie pieprzysz że cały Warcraft to jedna wielka bajka dla dzieci a ty jest wielki dorosły bo ludzie maja to głęboko w dupie. Dziękuję dobranoc :)

ocenił(a) film na 1
BroxigarTheRed

Hahaha... uderz w stół jak to mawiają. Cóż za niebotyczny poziom wypowiedzi i ten gimnazjalny slang. Nikt mnie nie zgwałcił jak byłem mały. Jak byłem mały czytałem książki zamiast lasować sobie mózg przed kompem. Jak widać na twoim przykładzie był to dobry wybór. Napisałem co mi się nie podobało a że nie zrozumiałeś... dalej graj w kretyńskie gierki.

ocenił(a) film na 5
Ulli_Rechthager

Dokładnie takich słów spodziewałem się z twojej strony. Twój komentarz tylko potwierdza moją jakże nieskomplikowaną i prostą wypowiedz. Mimo wszystko pozdrawiam cię serdecznie i idę lasować sobie mózg przed kompem grając w kretyńską grę, a mianowicie w Warcraft :D