Jako osoba nie siedząca w świecie Warcrafta oceniam film bardzo słabo, po pierwsze fabuła -średnia , postacie dosyć oklepane, efekty, efekty i jeszcze więcej efektów + zbroję, które wyglądają czasami na średni cosplay, ten film powinien być przeznaczony dla widza, który nie siedzi w świecie, a jest tylko dla fanów serii, więc po co robić film, który jest słaby ale i tak fani wywyższą go nad wszystkie fantasy bo to Warcraft...
efekty to zarzut? "zbroję, które wyglądają czasami na średni cosplay" WTF Czytanie tych tematów na forum przyprawia mnie o ból głowy.
Ej przykładowy Władca Pierścieni był robiony w Nowej Zelandii i efekty były tylko tam gdzie trzeba a tutaj wszędzie green box i zbroje z plastiku idealnie wypolerowane jakby ją czyścili po przejściu każdych 20 metrów.
"Władca Pierścieni" LOL to zupełnie inny klimat, plenery z władcy wyglądają jak ziemskie. Warcraft to baśniowy świat, musi być w cgi. Zbroje są prawdziwe, zobacz sobie filmy zza kulis. I tak mają wyglądać.
Dla mnie ten film jest mega sztuczny, ale to adaptacja świata przedstawionego a Warcraft tak wyglądał, ale jakoś nie rozumiem zachwytu nad tym filmem nic specjalnego wdg. mnie a sporo filmów fantasy i innych w swoim życiu pooglądałem
No cóż gusta. Ja nawet nie znam uniwersum i już podoba mi się bardziej niż władca pierścieni.