6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116151
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Warcraft dubbingowany

użytkownik usunięty

Witam . Chciałbym sie spytać ; Czy są jakieś szanse na to by był , film z dubbingiem ? Jestem jedną z osób , które źle znosi czytanie z napisami .

Szczerze wątpię, jeszcze chyba żaden film od Legendary nie był w Polsce z dubbingiem. Będzie wiadomo za parę miesięcy.

użytkownik usunięty
Puchy11

ok dzięki . Mam nadzieje że , będzie to ujawnione przed premierą .

ocenił(a) film na 8
Puchy11

A jak dla mnie film tego typu ma szanse na dubbing. Zwykłe filmy nie są dubbingowane, fantastyczne jednak częściej posiadają dubbing, np. Hobbit, a to powiedzmy, coś podobnego pokroju.

użytkownik usunięty
marcin199518

ok rozumiem ale ; czemu według ciebie ten film na dubbing , szans nie ma ? wiele filmów dubbing ma .

ocenił(a) film na 8

Napisałem, że ma szanse na dubbing.

ocenił(a) film na 8

A po drugie, jeżeli źle znosisz czytanie napisów, każdy film, który wchodzi do polskich kin dostaje wersje z LEKTOREM, wiesz ten gość, który czyta za wszystkie postacie.

użytkownik usunięty
marcin199518

A ty jak znosisz czytanie napisów ?

ocenił(a) film na 8

Czytam je i tyle xD

użytkownik usunięty
marcin199518

Ja nie stety jestem , jedną z osób które źle znosi czytanie napisów .

użytkownik usunięty
marcin199518

ok rozważę to dzięki za rade

użytkownik usunięty

o nie, to gwałt na filmie aktorskim

użytkownik usunięty

Według ciebie , to jest gwałt na filmie aktorskim . Grałeś może w gry z serii warcraft ? .Ja grałem we wszystkie 1- 3 . Jak nie grałeś, to nie będziesz wiedział o co chodzi w filmie . I taki klimat będzie ci obcy .

użytkownik usunięty

mi chodzi o dubbing a nie o klimat filmu... tak dubbing to gwałt na filmie aktorskim bo zabija głosy prawdziwych aktorów najlepsze są napisy potem lektor. Grałem w pierwszą część a ty jak zwykle nie zrozumiałeś o co mi chodzi

użytkownik usunięty

Mylisz sie zrozumiałem , o co ci chodzi .Tylko nie wszystko zdążyłem napisać , i tyle .

ocenił(a) film na 9

To trochę nie tak. Gdzieś kiedyś czytałem w wywiadzie, że Warcrafta robią dla wszystkich: zarówno tych co grali w gry jak i laików, dla których ten tytuł jest zupełnie obcy. Warcraft będzie filmem fantasy dla każdego kto lubi filmy fantasy :D

użytkownik usunięty
Dentarg

w takim razie przyznaje sie do błędu .

ocenił(a) film na 8

Musze stwierdzić, że poniekąd masz racje, troche byłoby mi żal słuchać polskich aktorów dubbingujących orków czy gobliny. Aczkolwiek z polski akcent mógłby być ciekawy przy wykonywaniu dubingu Murlocków.

użytkownik usunięty
marcin199518

Przecież nie każdy musi , iść na wersją dubingowaną prawda ? Ale zrozumieć nie mopge , czemu tak ludzie gardzą dubbingiem w filmach .

Po pierwsze dubbing kojarzy się z filmami familijnymi i dla dzieci. Dubbing nadaje się tylko do animacji, gdzie polscy aktorzy po prostu podmieniają zagranicznych.

W filmie fabularnym podmiana oryginalnego głosu zawsze wyjdzie sztucznie i odejmie kawał jakości od gry aktorskiej, bo aktorzy podkładający głosy nie byli na planie, nie mogli wczuć się w sytuację, jak aktorzy którzy tam grali, nie otrzymali licznych wskazówek i poprawek od reżysera itd.

użytkownik usunięty
Muruu

Ok ale ; W wielu filmach pojawił sie dubbing np Kosmiczny Mecz , gdzie trzymał poziom . I chciałbym by w warcraft był dubbing .