To może być naprawde wielki film, najlepszy film fantasy jaki powstał. Uniwersum Warcrafta ma niesamowity potencjał (ogrom). Mam nadzieje że ten projekt spełni moje oczekiwania (nie tylko moje chyba...). Ale ocenę wystawie dopiero za 2 lata.
Widząc filmiki z Warcrafta III, film powinien być epicki jak Władca Pierścieni. Jeśli będzie inaczej, nie chcę znać twórców ;)
Spokojnie:) Blizzard czuwa nad tym projektem...jednego reżysera już wyśmiali i słusznie bo nie jest on wybitny... nie pozwolą aby film zepsuł renomę tak znakomitej serii... mam taka nadziej przynajmniej:P
nie znacie moze obsady filmu? bo jak na razie nic o niej nie moge znalezc- tylko rezyser i scenarzysta
Znając dzisiejsze możliwości w zakresie kinematografii, chyba nie musimy się obawiać ^^ jedyne co mnie martwi to fabuła >.> Jestem strasznie ciekawa jak zrobią w filmie Thralla, Tyrande i jakiegoś demona, zakładając że wystąpią xD
film ma byc ponoc z prawdziwa obsada, choc oczywiscie bedzie tam pewnie mnostwo efektow specjalnych i komputerowych postaci
Mnie osobiście fabuła nie martwi tak mocno, bo wierze że magicy z Blizzardu napiszą naprawde wciągającą historię. Zagadką jest samo przedstawienie filmu. Warcraft ma to do siebie że nie jest bardzo realistyczny, nawet rasa ludzi w grze ma lekko zdeformowane rysy. Jeżeli zrobią film aktorki to czy również odpowiednio ucharakteryzują aktorów, czy bedize to może kolejny władca pierścieni? Chciałbym żeby ukazali rasy dokładnie tak, jak to ma miejsce w oryginale, np. trolle z irokezami i przekozackim 'jamajskim' akcentem:D
To jak, pozostaje tylko czekać :) Z tego co mi wiadomo, historia będzie ukazana z punktu widzenia Przymierza (Alliance), a fabuła będzie oryginalna, tzn. nieoparta bezpośrednio na fabule ani Warcrafta III ani World of Warcraft. Słyszałem też że czasowo będzie umieszczona pomiędzy wydarzeniami w WIII a przed WoW.
Mogliby już coś zdradzić... a tymczasem: For the Horde! Idę bo instance czekają :P
Cudownie ^^ Już nie mogę się doczekać. Wydaje mi się, że za parę lat grafika komputerowa i system animacji będzie na tyle rozwinięty by pokazac w pełni jak niesamowite może byc uniwersum Warcraft. Najbardziej jestem ciekaw czy w filmie tak jak w WoW-ie będą pokazane lokacje. Czekam z wielką niecierpliwością. Pójdę na ten film na pewno.
Może to i dobrze, ze wszystkiego nie zdradzają. Gdyby zrobili wokół tego filmu wielki szum, na którym by się skończyło, to było by wielkie rozczarowanie. Natomiast, jeśli film ten cichaczem wpiszę się w karty kinematografii złotymi literami, to będzie coś.
To może byc dobry film ale żeby nie zrobili z tego wladcy pierścieni która pratktycznie polegała tylko na walce i chodzeniu, prawie zero fabuły itp. Oby ich nieprzyćmiły efekty specjalne choć bez nich film byłby nic wart. Ciekawi mnie jak im wyjdzie ten film bo gra warcraft 3 była super ciekawa fabuła, zwroty akcji, niepowtarzalni bohaterowie m.in. Arthas, Archimond, Helscream, Ilidan i reszta. Niemoge sie już doczekać!
Jeszcze trochę za wcześnie na tak szczegółowe dane. Jak na razie to raczej nie rozpoczęli castingu, skoro dopiero co scenariusz powstaje...
Trzymam kciuki za ten film. To może być naprawdę wspaniałe dzieło, zważywszy na genialny świat Warcraft'a, jego klimat i postacie. Zresztą jeśli Blizzard nadzoruje prace nad nim to nie ma możliwości żeby nie był to hit ;]
Ja się tylko obawiam, żeby nie było tak jak w przypadku wszystkich dotychczasowych ekranizacji gier, które były kompletnie nieudane. Jedyne co mnie uspokaja to marka i renoma jaką gwarantuje sobą Blizzard, oni nigdy nie pozwalają w swoich szeregach na brak profesjonalizmu i wypuszczenie jakiegoś gniota, więc liczę na nich mocno, miejmy nadzieję, że i tym razem spiszą się fantastycznie:)
Jak dla mnie film mógłby być w całości animowany (patrz intra gier blizza), aktorzy w przerośniętych zbrojach machający kolorowymi mieczami pokpili by sprawę.
Ja tez mam nadzieje ze zrobia go w calosci komputerowo, bo i tak orkow bede musieli zrobic za pomoca kompa, undedow tak samo, powiedzmy ze elfy tez, bo raczej nie pomaluja ludzi na fioletowo. Zreszta jesli tak zrobia to utrzymaja ten wyjatkowy klimat. Pozdrawiam
Ogólnie gdyby nie wspaniałe chwile spędzone z WCIII które utkwiły mi w pamięci, miałbym mocno wylane na ten film. Spójrzmy prawdzie w oczy - nie wiemy nawet podstawowych faktów, czy film będzie aktorski czy wyłącznie w technice animacji komputerowej. Nie mówiąć nawet o reżyserze czy też ew. obsadzie. Temat wybitnie w stylu koncertu życzeń i przekazywania kolejnych zasłyszanych plotek. Z drugiej stony pokazuje jaką gry blizzardu mają MOC, która powoduje spekulacje latami przed rozpoczęciem prac nad projektem.
Konkluzja - nie spodziewałbym sie filmu przed 2013:(
Konkluzja #2 - jak na rzekomą popularność i "sprzedawalność" kina sci-fi/fantasy (najbardziej dochodowe filmy po animowanych 3d) jestem wk....ony z powodu tak małej liczby nowych produkcji z tych gatunków. Gdzie wytwórnie mają oczy?
ok koniec narzekania czekamy dalej:P
pozdrawiam