"Hi everybody! I came from the cinema, I saw the film ( in Hungary), it was amazing! not perfect, but everybody need to see it And of course, I wait the next film"
"Saw the movie today.. definetly wasn't disappointed! It was awesome (not as awesome as blizzard's cinematics and music though) And I hope to see Illidan and Arthas stories within the next few years"
"Just saw the movie. My gaaaaad it was amazing!
Hopefully more and more-better-looking nightelfs next time. Can't wait for the next movie"
"Guys this movie is freakin epic! Go watch it, you will never regret it!
Warcraft please push your marketing, hire more guys and ask for more budget because this movie deserves and needs it! Let's fight against the stupid critics and show the world how amazing #Warcraft is. For the horde! For the alliance! For the sequels!!!!!!"
Parę skopiowanych opinii z fb tak na szybko. A jest ich o wiele, wiele więcej..
Największy problem z krytykami jest taki że oni kompletnie nie rozumieją klimatu Warcrafta i widzą tylko że wyszedł jakiś "nowy film na podobieństo LOTR" i porównują go do tego rzekomego pierwowzoru, po czym stwierdzają że twórcom nie udało się stworzyć drugiego Władcy Pierścieni więc film się nie udał.
Może krytycy porównują to jak Jackson przełożył pierwowzór na ekran w LOTRrze? :) Według mnie film na podstawie gry Warcraft powinien wprowadzić nowego widza w uniwersum Warcrafta, ale w 2 godziny raczej to się nie uda :/ Może o to najbardziej chodzi tym krytykom że ten film jest chaotyczny a taki np. LOTR (bo do czego niby inny film fantasy porównywać jak nie do LOTRa? Do Hobbita? xD Oczywiście pomijam fakt że jest to na podstawie gry komputerowej bo raczej i w tym gatunku/kategorii porównywać nie ma do czego) miał odpowiednią ilość czasu żeby pokazać, zapoznać nas z tym dojrzałym uniwersum.
A najbardziej boli że wiele widzów którzy oceniają Warcraft: Początek będzie to porównywało do WoWa ... (sam nie jestem fanem Warcrafta ale jednak ogarniam podstawowe rzeczy i wiem że ten film jest na podstawie pierwszego Warcrafta ktory wyszedł chyba 20 lat temu)