PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115995
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Siemanko chciałbym sie was spytać ; Jak oceniacie , nowszy zwiastun filmu warcraft ?? . Według mnie jest znacznie lepszy, od poprzednich zwiastunów . Jest dużo nowych momentów , jak być powinno . Dajcie proszę znać .

ocenił(a) film na 9

A wg mnie jest znacznie gorszy od poprzednich....

* fatalnie dobrana muzyka (pocieszenie że Duncan napisał że w filmie takiej nie usłyszymy)
* śmieszne sceny (np Garona skacząca na konia - wygląda to komicznie)
* zwiastun bez ładu i składu - ktoś kto nie jest w temacie fabuły, nie ma nawet zarysu tego po co, dla kogo i gdzie się wszyscy naparzają

Jako wierny fan Warcrafta jestem zażenowany :( na niecałe 2 miesiące przed premierą zamiast wypuścić dobry zwiastun to dostajemy materiał gorszy od poprzednich...

użytkownik usunięty
niknil20

Cierpliwości same zwiastuny to nie dowód , jaki film bedzie naprawde .Trzeba będzie pójść na seans i zobaczyć

ocenił(a) film na 9

Masz rację...

Tyle że pytałeś jakie są odczucia odnośnie ZWIASTUNA a nie filmu. A to różnica...

Bo na film pójdę na 100% i dalej jestem przekonany że się nie zawiodę ;) żaden nawet najgorszy zwiastun mnie od Warcrafta nie odciągnie.
Jednak na sercu byłoby lżej po obejrzeniu świetnej zapowiedzi aniżeli gorszej od poprzednich ;)

użytkownik usunięty
niknil20

Tu masz racje że to różnica , że pytałem o odczucia zwiastunu nie filmu . Słyszałem od nie których że ; Film bedzie beznadziejny , bo zwiastuny im wszystko pokazują .

ocenił(a) film na 9

Ten zwiastun właśnie nie pokazuje nic ;D poza tym że są orkowie (skąd się wzięli? po co? dlaczego walczą z ludżmi? - tego nie wiemy) i są ludzie ( zaskoczeni tym że orkowie wyskoczyli jak filip z konopi :) ) to wszystko co neutralny widz wie po tym zwiastunie :)

użytkownik usunięty
niknil20

Tutaj masz racje , te pytania które postawiłeś są dla mnie łatwe .

ocenił(a) film na 9

Dla mnie też są banalne:)

Ale ktoś kto ma pierwszy raz styczność z tym uniwersum nie musi tego wiedzieć.

A po tym zwiastunie nie wie nic... już nie wiem czy to dobrze czy źle :)
Takie popadanie z skrajności w skrajność albo zwiastuny pokazują za dużo fabuły - albo są tak chaotyczne że nie można z nich wywnioskować nic :D

użytkownik usunięty
niknil20

https://www.youtube.com/watch?v=A8A6om8sHjE zwiastun z dubbingiem . Zobacz , i daj znać co myślisz . Mi sie podoba

ocenił(a) film na 9

Nie podoba mi się bo nienawidzę dubbingu w filmach ;-)

użytkownik usunięty
niknil20

Aha ok . Nie kojarzyłem . czy ci pokazałem wcześniej zwiastun , z dubbingiem więc ci przesłałem . Widziałeś wcześniej film jakiś z dubbingiem ? . Ja tak i wg mnie jest to dobre dla osób , dla których czytanie z napisami jest męczące .

ocenił(a) film na 5
niknil20

Zgadzam sie ze im wiecej zwiastunow tym mam zle przeczucia co do tego filmu.Marketing jest strasznie slaby.Oby film okazal sie wielka niespodzianka ale juz mam naprawde male nadzieje po ostatnim slabym jak holera zwiastunie z muzyka rodem slabej dyskoteki w gimnazjum.

ocenił(a) film na 5

Trailer jeden z najgorszych jakie w zyciu widzialem.Dalej wierze w film i w rezysera i mam nadzieje ze sam film bedzie duzo lepszy niz beznadziejne zwiastuny.

Jak mozna dawac tak kiepska i nie pasujaca muzyke do takiego filmu.Duncas Jones musi sie za lopatki chwytac w tej chwili.

A teraz wyobrazmy sobie taka muzyke w Bravehearcie albo LOTR.Maskara.

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Ja też podobnie dalej wierze w film i w reżysera . Zastanawia mnie , czemu zdecydowano na dobór badziewnej muzyki , zamiast muzyki z warcrafta . Nowszy zwiastun pokazuje wiele nowych ujęć , tylko ta muzyka nie pasuje .

ocenił(a) film na 5

powiem wprost.Juz daruje sobie bo im dalej w las tym gorzej i gorzej.
Wyraznie widac ze Legendary chce przyciagnac uwage jak najszerszej widowni a w tym 12 i 14 latkow gdzie powazny i z emocjonujaca muzyka trailer by ich nie przekonal bo oni raczej wlasnie zyja nowoczesna muzyka i nowoczesnymi rytmami.

Moim zdaniem to najgorszy marketing jaki mozna sobie wymarzyc bo po pierwsze.
Jeesli ten film naprawde bedzie tak dobry jak to obiecuje Duncan Jones to wogole nie bedzie sie nadawac dla 12 i 14 latkow bo znam filmy Duncana i wiem ze to sa filmy dla starszej widowni.Chyba ze tu zrobil wyjatek i wstawil duzo naiwnych i slabych i prostych scen i dialogow.

Po drugie widze strasznie zmontowane sceny w trailerze.Nie wiem kto odpowiada za marketing ale to chyba jakis pijany i gwniarz z pryszczami na czole ;].

użytkownik usunięty
lavrenzo84

No to w takim razie , to twoja decyzja . Obyś nie żałował swej decyzji , ja na seans pójde .Najwyraźniej zapomniałeś , że sam blizzard czuwa nad tym filmem . Oni szykują inną okazje na ten film same trailery to nie dowód jaki film będzie naprawde .

ocenił(a) film na 5

Mialem namysli daruje sobie Trailery ;].
Sam film musze obejrzec bo Duncas Jones wystarczajaco mnie zacheca i strasznie broni swoj projekt wiec film moze byc zupelnym przeciwienstwem trailerow ;].Oby tak bylo.

użytkownik usunięty
lavrenzo84

ok zrobisz co uważasz za stosowne , ja będę czekał na nowe trailery tego filmu .

ocenił(a) film na 5

Nie rob tego.Tylko zepsujesz sobie film w kinie.Trailery naprawde tylko oglupiaja widzow i niszcza film ogolnie.

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Zepsuje sobie film w kinie ? Jakbyś nie zauważył , ten nowszy trailer pokazał wiele nowych scen . Zaś poprzednie trailery , pokazywały stare momenty .