Witam chciałbym wam , pokazać zwiastun nadchodzącego filmu z dubbingiem Warcraft Początek . https://www.youtube.com/watch?v=A8A6om8sHjE , Dajcie proszę znać , co myślicie o dubbingu według mnie jest klawy .
Według mnie nie pasuje.. Ale czego można było się spodziewać ? I tak wybieram się na napisy :D
Czemu ci dubbing nie pasuje ? Podaj proszę powody . zwiastun ma aż 101 łapek wgóre i tylko 36 łapek w dół
Kto co lubi..
Ja też wybiorę się na napisy bo dubbing w filmach mnie po prostu wku***a ;)
Widziałeś może jakiś film z dubbingiem ? Ja lubie filmy z dubbingiem , ponieważ czytanie napisów mnie męczy .
W takim razie oglądaj z dubbingiem po to jest wybór. Mnie czytanie nie męczy a dubbingu nie lubię więc wolę napisy..
A filmu żadnego z dubbingiem nie widziałem bo każdy wyłączałem po 5min ;) dubbing jest dobry do bajek i filmów animowanych a nie do filmów aktorskich ;)
Każdy lubi co innego, jeżeli wolisz dubbing to ok, specjalnie po to jest robiony dla ludzi którzy wolą oglądać film w takim formacie. Dla mnie dubbing psuje realizm filmu, wole słyszeć prawdziwe głosy aktorów i ich emocje podczas grania roli. W dubbingu tego nie usłyszysz. Nikt nie odtworzy idealnie danej roli zagranej przez innego aktora. A przynajmniej jeszcze nie spotkałem się z takim dubbingiem. Owszem obejrzę ale dopiero po wersji z napisami. Lubie sobie zawsze porównać obie wersje i tłumaczenie.