PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481963}

Wciąż ją kocham

Dear John
2010
7,2 161 tys. ocen
7,2 10 1 160630
5,1 13 krytyków
Wciąż ją kocham
powrót do forum filmu Wciąż ją kocham

Wzruszające, piękne, lecz nie przygnębiające melodramaty (a takim była dla mnie np. "Pokuta"). Chodzi mi o filmy typu "Dear John", czy "PS. I love you", który również bardzo mi się podobał. Co warto obejrzeć?

ocenił(a) film na 9
rudy_rydz

Mnie wszystkie miłosne filmy przygnębiają i wzbudzają salwy płączu, aczkolwiek mogę Ci powiedzieć, co warto obejrzeć :)
"Notebook", "A Walk to Remember", nieśmiertelny "Titanic" ;), "Wichry namiętności"... Obecnie nie pamiętam więcej. Jakbyś pytał o dramaty, to mogłabym powiedzieć coś więcej ;]

ocenił(a) film na 7
rudy_rydz

"The notebook", "Zakochana Jane", "Lektor", (choć jak dla mnie to bardziej dramat i dość ciężki, acz piękny), "Wzgórze nadziei", "Oniegin"( raczej smutny).

ocenił(a) film na 8
rudy_rydz

List w butelce, ekranizacja powieści Nicolasa Sparksa. Ciśnie łzy do oczu, ale daje dużo do przemyślenia.

vamp_ire

Dziękuję za odzew :) "The notebook" zgodnie z sugestią obejrzałam i również bardzo mi się podobał, choć chyba nie tak jak "Dear John". Mam wrażenie, że ten drugi jest bardziej świeży, taki rześki :) "Titanic" - wiadomo ;) "Lektor" - ciężki dramat. "List w butelce" - pamiętam, że był piękny, więc do przypomnienia! ^^ "A walk to remember" - nie poruszył mnie tak, jakbym chciała (nie wiem, może ze względu na główną aktorkę...)
Na resztę zwrócę uwagę! :)

ocenił(a) film na 8
rudy_rydz

Myślę że wszystkie pozostałe filmy Lasse Hallström'a. chociaż ten jest trochę inny- zbyt jasny.
Warto też obejrzeć "Spanglish" Jamesa L. Brooks'a

ocenił(a) film na 10
2222

Słodki listopad
Pamiętnik
List w butelce
Szkoła uczuć
Keith
Remember me

sylwka18xd

Jeśli mogę, dodam kilka pozycji, które znalazły uznanie w moich oczach:
Wierny ogrodnik
Dom nad jeziorem
Dom latających sztyletów
Przyczajony tygrys, ukryty smok
Bezcenny dar
Anna i król
Gdyby jutra nie było
Veer-Zaara
i mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać ;)

2222

Dziękuję bardzo za propozycje! Zwrócę na nie uwagę :)

rudy_rydz

Dodaję od siebie:
Moulin Rouge
Miasto Aniołów [City of Angels]
Mała syrenka [Little Mermaid] [totally serious :D]
Czekolada [Chocolat]
Dedykacja [Dedication]
Fenomen [Phenomenon]
Słownik snów [The Sleeping Dictionary]
Spacer w chmurach [A Walk in the Clouds]
Wyznania gejszy [Memoirs of a Geisha]
Zaklęci w czasie [Time Traveler's Wife]
Bez granic [Beyond Borders]
Duża ryba [Big Fish]
500 dni miłości [(500) Days of Summer]

i oczywiście: List w butelce, Słodki listopad, Dom nad jeziorem, Twój na zawsze...

ocenił(a) film na 8
rudy_rydz

Największe wyciskacze łez jakie oglądałam to pamiętnik, dom nad jeziorem, remember me, zaklęci w czasie i miasto aniołów. I jeszcze piękny film "jak w niebie". naprawdę polecam :)

rudy_rydz

szkoła uczuć pamiętnik ps kocham cię

ocenił(a) film na 9
rudy_rydz

Szkoła uczuć, Titanic, Ostatnia piosenka, Pamiętnik, Keith, List w butelce, Joe Black (świetny!!!) , Dom nad jeziorem, Lektor, Miasto aniołów, Bezcenny dar, Ciekawy przypadek Benjamina Buttona, Szminka, Wyznania gejszy, Olej Lorenza, Za wszelką cenę...
Ale najlepsze są te na podstawie książek Sparksa!!

ocenił(a) film na 5
Edziu_93

Jedne 2 filmy na których płakałam to były na podstawie książek N.Sparksa:Pamiętnik i Ostatnia Piosenka.Ten drugi Ci polecam jeśli jeszcze nie widziałaś
'Elegia' z Penelope też mi się podobała ale nie aż tak ...