PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Bardzo dobry

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry polski film! Jestem miło zaskoczona, zdjęcia do filmu są wykonane z pomysłem i w świetnym stylu, oglądając go zobaczyłam, że polskie kino idzie w dobrą stronę, 'Weekend' chętnie porównam z dobrymi amerykańskimi produkcjami. Polecam!

ocenił(a) film na 2
niebieska0

Hahaha. Z amerykańskimi produkcjami? buahah, żenada ten film pod każdym względem.

niebieska0

ostatnio tak się bawiłem, jak mi ukradli rower

Dexterb

Kobieto to co Ty ogladasz ?

Eastwood_filmweb

Albo źle zaadresowałeś posta albo uważasz, że Dexter była kobietą. ;)

Dexterb

chyba to drugie ;)

ocenił(a) film na 1
niebieska0

taa komedia zabawna jak dziecko z hivem

ocenił(a) film na 4
niebieska0

W porównaniu do tego badziewia, które od kilku lat jest "tworzone" w Polsce, film jest całkiem ok. Dobre zdjęcia i gra aktorska, całkiem niezła fabuła. Ale porównywanie do amerykańskich produkcji i to dobrych?? Hehe :) Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
surykatka1

Gra aktorska w tym filmie to porażka, a aktorzy są źle dobrani. Fabuła jest do bani, ni tu sensu, składu, napięcia; beznadziejne, banalne zwroty akcji.
Jedynymi plusami tego "dzieła" to genialna wręcz muzyka - choć do filmu nie pasująca;) , i zdjęcia.

ocenił(a) film na 4

Jak to mawia moja koleżanka: "Masz prawo mieć swoje zdanie, a ja mam prawo mieć je w d..." ;) hehe ;)
Długo zabierałam się za ten film, zrażona większością "polskich hitów" i byłam pozytywnie zaskoczona, aczkolwiek, nie twierdzę, że jest do świetny film. Jest trochę "inny" i chyba stąd ta pozytywna wypowiedź.. :)
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
surykatka1

Ja uważam, że Pazura ma ogromny reżyserski potencjał... Tylko musi kupić dobry scenariusz, a niestety Polska cierpi na ich deficyt. Weekend miał kilka fajnych motywów: Genialna muzyka, zdjęcia, klimat... Ale uwierz mi, że Weekend uchodzi za gniot. A co do aktorstwa to porównaj sobie np. Piotra Siejke (Szefa Maxa i Guli) do aktorów ze Świadka koronnego/Odwróconych, w kontekście gangsterskiej charyzmy - Siejka swoim tekstem: "Zamknij się" to by chyba jedynie babcie przestraszył.

A co do pierwszej twojej wypowiedzi, to to chamskie jest. Inteligentni ludzie mówią: "Masz prawo mieć swoje zdanie, szanuje je, ale twierdzę inaczej"

ocenił(a) film na 4

Oczywiście, że szanuję Twoje zdanie, to był żart, dlatego wstawiłam tam "oczko". Widocznie nasze poczucia humoru różnią się. Natomiast jeśli poczułeś się urażony, to wybacz.

Co do filmu - zdania nie zmienię. Ale faktycznie brakuje nam i dobrych scenariuszy i aktorów.
:)

użytkownik usunięty
surykatka1

Aktorzy jeszcze by się znaleźli... Więckiewicz, Grabowski, Dziędziel, Szyc, Adamczyk. Szczególnie nasza stara gwardia daje radę, bo z młodymi jest gorzej - z Małaszyńskim na czele.

ocenił(a) film na 1
niebieska0

"Polskie kino idzie w dobrą stronę" ? Moim zdaniem jak tak dalej pójdzie to będzie kroczyć jedynie ku zagładzie ;( Pomysłowe zdjęcia to nie wszystko by nazwać film dobrym. Ten film nie ma w sobie nic i do tego jeszcze te wszystkie żenujące teksty. Oczywiście filmy, przy których nie trzeba za dużo myśleć i można po prostu się przy nich rozerwać też są potrzebne, ale niech przynajmniej dialogi będą na tyle sensowne żeby widz nie czuł się jak idiota.

ocenił(a) film na 2
Demetra_03

Dokładnie!

ocenił(a) film na 8
niebieska0

Nie porównałabym tego filmu z dobrymi amerykańskimi produkcjami ale to jest jedna z lepszych komedii które przez ostatnie parę lat powstały w Polsce . Nie przepadam za polskimi komediami ( nie mówię o klasykach oczywiście) ale tą zaliczam do lepszych - jak również Lejdis i Ciacho , na których się uśmiałam .