Bardzo dobry polski film! Jestem miło zaskoczona, zdjęcia do filmu są wykonane z pomysłem i w świetnym stylu, oglądając go zobaczyłam, że polskie kino idzie w dobrą stronę, 'Weekend' chętnie porównam z dobrymi amerykańskimi produkcjami. Polecam!
Hahaha. Z amerykańskimi produkcjami? buahah, żenada ten film pod każdym względem.
W porównaniu do tego badziewia, które od kilku lat jest "tworzone" w Polsce, film jest całkiem ok. Dobre zdjęcia i gra aktorska, całkiem niezła fabuła. Ale porównywanie do amerykańskich produkcji i to dobrych?? Hehe :) Pozdrawiam.
Gra aktorska w tym filmie to porażka, a aktorzy są źle dobrani. Fabuła jest do bani, ni tu sensu, składu, napięcia; beznadziejne, banalne zwroty akcji.
Jedynymi plusami tego "dzieła" to genialna wręcz muzyka - choć do filmu nie pasująca;) , i zdjęcia.
Jak to mawia moja koleżanka: "Masz prawo mieć swoje zdanie, a ja mam prawo mieć je w d..." ;) hehe ;)
Długo zabierałam się za ten film, zrażona większością "polskich hitów" i byłam pozytywnie zaskoczona, aczkolwiek, nie twierdzę, że jest do świetny film. Jest trochę "inny" i chyba stąd ta pozytywna wypowiedź.. :)
Pozdrawiam.
Ja uważam, że Pazura ma ogromny reżyserski potencjał... Tylko musi kupić dobry scenariusz, a niestety Polska cierpi na ich deficyt. Weekend miał kilka fajnych motywów: Genialna muzyka, zdjęcia, klimat... Ale uwierz mi, że Weekend uchodzi za gniot. A co do aktorstwa to porównaj sobie np. Piotra Siejke (Szefa Maxa i Guli) do aktorów ze Świadka koronnego/Odwróconych, w kontekście gangsterskiej charyzmy - Siejka swoim tekstem: "Zamknij się" to by chyba jedynie babcie przestraszył.
A co do pierwszej twojej wypowiedzi, to to chamskie jest. Inteligentni ludzie mówią: "Masz prawo mieć swoje zdanie, szanuje je, ale twierdzę inaczej"
Oczywiście, że szanuję Twoje zdanie, to był żart, dlatego wstawiłam tam "oczko". Widocznie nasze poczucia humoru różnią się. Natomiast jeśli poczułeś się urażony, to wybacz.
Co do filmu - zdania nie zmienię. Ale faktycznie brakuje nam i dobrych scenariuszy i aktorów.
:)
Aktorzy jeszcze by się znaleźli... Więckiewicz, Grabowski, Dziędziel, Szyc, Adamczyk. Szczególnie nasza stara gwardia daje radę, bo z młodymi jest gorzej - z Małaszyńskim na czele.
"Polskie kino idzie w dobrą stronę" ? Moim zdaniem jak tak dalej pójdzie to będzie kroczyć jedynie ku zagładzie ;( Pomysłowe zdjęcia to nie wszystko by nazwać film dobrym. Ten film nie ma w sobie nic i do tego jeszcze te wszystkie żenujące teksty. Oczywiście filmy, przy których nie trzeba za dużo myśleć i można po prostu się przy nich rozerwać też są potrzebne, ale niech przynajmniej dialogi będą na tyle sensowne żeby widz nie czuł się jak idiota.
Nie porównałabym tego filmu z dobrymi amerykańskimi produkcjami ale to jest jedna z lepszych komedii które przez ostatnie parę lat powstały w Polsce . Nie przepadam za polskimi komediami ( nie mówię o klasykach oczywiście) ale tą zaliczam do lepszych - jak również Lejdis i Ciacho , na których się uśmiałam .