PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56794
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Tak tylko pytam, bo ja do tej pory myślałem, że najgorszy polski film to "Ciacho". Pomyliłem się strasznie... Niestety dopiero "Weekend" pokazał mi, gdzie w polskim kinie znajduje się DNO. Na dnie leży "Ciacho", a poniżej, w grubej warstwie mułu i medialnego błota - dumnie spoczywa "Weekend"!
No chyba, że ktoś z Was widział coś gorszego? Piszcie :-)

tripijo

gorszego chyba nie ma

ocenił(a) film na 1
tripijo

Obiecałam sobie że obejrzę go do końca no matter what. Wytrzymałam tylko 25 minut. Ani mnie to śmieszyło, ani trzymało w napięciu. A pamiętam jeszcze słowa Pazury przed premierą, że może z czystym sercem polecić ten film bo siedzi w branży komediowej (bodajże) 20 lat i wie co się ludziom podoba. Nic bardziej mylnego.

ocenił(a) film na 1
sinusitis

W mordę. Ja też nie dałem rady. Poczytałem recenzje, nastawiłem się na odmóżdżacz, kloaczny humor i jatkę i... nie dałem rady obejrzeć całego. Film jest tak głupkowaty, że brakuje słów.

eXt

Pazura sie dla mnie skonczyl w <posterunku< choc serial byl bardzo nierowny to tam jeszcze zdarzalo jakos zagrac.Ale tam sie pograzyl takiego idiote z siebie zrobil,ze za bardzo nie chcieli z nim pracowac.
Pozniej nic znaczacego juz nie nagral jako aktor, za rezyserie sie wziol efekty widac, troche go szkoda bo te role u Pasikowskiego byly naprawde dobre i obiecujace dobrego artyste.
Poprostu przekroczyl niewidzialna granice i od tamtego czasu leci rownia pochyla.

ocenił(a) film na 1
romanek1971

Gorszy chyba jest gulczas albo inny wtorer. JOB też nie jest przykładem ciekawego filmu

marcoxp1233

Tak, "Gulczas..." to też Wielka Kupa Polskiej Kinematografii (W.K.P.K), jednak w moim rankingu, od strony dna, przed "Gulczasem..." znajduje się jeszcze "Ciacho" i "Weekend". Ale widzę, że nie jestem odosobniony :-) Jeśli obejrzycie coś gorszego to napiszcie proszę. Ciekawy jestem czy istnieje większy syf, czy dopiero go kręcą i być może jeszcze wszystko przed nami?... :-D. Pzdr.

tripijo

Nie zapominajcie ,że jest jeszcze tak "wybitne" dzieło jak "RYŚ" ,który pod względem oczekiwań warunkowanych przez odautorskie zapowiedzi pojawiające się w mediach chyba nawet prześcignął "Weekend":)

tombombadil

Też go chciałem polecić. Do tego: "Skorumpowanych", "E=mc2", "Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza" i "Sarę". Zabójcza mieszanka! Ktoś już słusznie napisał, że "Weekend" ratują świetni aktorsko "Zborek" i Frycz. Cała reszta to jakieś nieporozumienie...

użytkownik usunięty
tripijo

"Milion dolarów" i "Maraton tańca" - nudne i beznadziejne.

ocenił(a) film na 1
sinusitis

Dokładnie, gdybym oglądał to dzieło w domowym zaciszu to nie dotrwałbym do końca, skoro po 20 minutach widziałem dokąd zmierza. Ale że widziałem w kinie, zapłaciłem, to przebolałem i wytrzymałem, choć przez większość czasu oglądałem ten film po prostu z zażenowaniem...

ocenił(a) film na 1
tripijo

Dokładnie,gorszego filmu to nie ma !

ocenił(a) film na 6
tripijo

Uważam, że Ciacho jest gorsze.

ocenił(a) film na 1
Essien_M

Szkoda mi tylko, że Małaszyński zgodził się zagrać w tej kiszce

ocenił(a) film na 2
tripijo

Gorsza jest chyba tylko adaptacja "Wiedźmina" - lecz ją obejrzałem do końca ze względu na miłość do prozy ASa. Na "Weekendzie" wytrzymałem 40 minut i wyłączyłem. DNO I DWA METRY MUŁU! Oceniam na 2 (bardzo zły), chociaż jak sobie przypomnę te szumne przechwałki Pazury to mam ochotę dać JEDEN.

ocenił(a) film na 2
moonman

Jak usłyszałem zapowiedzi Pazury w stylu: " takiego kina jeszcze nie było",albo "to Polski Tarantino" pomyślałem hmm, to może być ciekawy film........ niestety po wczorajszym seansie ledwo dotrwałem do końca. Żenada. 2/10 poziom "Rysia" i "Gulczasa..."

ocenił(a) film na 1
rafffal

Ha ha ha 'polski Tarantino' dobre sobie. A pamietam jeszcze ten szumny trailer: 'It's not Matrix, it's not Inception, it's not Pulp Fiction' wiadomo że nie, bo w niczym im nie dorównuje.

ocenił(a) film na 2
sinusitis

Hahahahahaha podoba mi się ta odpowiedź.
Dokładnie, nie dorównuje w niczym bo to zwykły, parujący stolec.

ocenił(a) film na 7
cameron_baum

Banda ignorantow sie zebrala i porównuje polskie kino do amerykanskiego... zenada gorsza n iz film ciacho... bo niestety drodzy moi fil weekend jest chyba obecnie najlepsza polska komedia gangsterska, Pazura spisal sie na medal, radze obejrzec ten film jeszcze raz

ocenił(a) film na 2
Nozix

;D
To juz lepiej chyba obejrzec VaBank, tez sa gangsterzy, a choc film sprzed kilku dekad, to o pare klas lepszy ^^.

ocenił(a) film na 7
Muzicjohn

to jak porownac malucha do maybaha...

ocenił(a) film na 2
Nozix

No wlasnie, wiec skoro Pazura w dzisiejszych czasach wprowadza na rynek malucha, to chyba cos jest nie tak?

ocenił(a) film na 1
Nozix

Ja przepraszam, ale jeśli to ma być najlepsza polska komedia gangsterska, to oby nigdy nie było dane mi zobaczyć najgorszej - mógłbym tego nie znieść

rafffal

"POLSKI TARANTINO"
Niech mnie kule biją, to się nazywa poczucie humoru!

rafffal

ha ha ha. Pazura wygrał, cytując jego scenariusz: "brawo, wygrałeś: talon na kur*w*ę i balon" ;D

ocenił(a) film na 1
tripijo

Trudno mi wskazać nie tylko gorszy polski film od Weekendu, ale trudno mi wskazać jakikolwiek w miarę nowy film gorszy od Weekendu - tak więc zgadzam się z umiejscowieniem go w mule na dnie. Ciekawe tylko czy za jakiś czas nie okaże się, że na tym dnie jeszcze ktoś puka od spodu

ocenił(a) film na 2
SanHolo

Och Karol 2 stoi chyba mniej więcej na tym samym poziomie żenady, ale faktycznie ciężko jest wybrać coś gorszego :)

ocenił(a) film na 1
tripijo

Całkowite dno. Teksty żenująco głupie i nieśmieszne.
Jednym słowem beznadzieja.
Zgadzam się, że ciężko znaleźć gorsze filmy polskiej produkcji. Mam pewne typy o zbliżonym poziomie. Np. Och Karol 2.

ocenił(a) film na 2
przemmyslaw

Dokładnie tak :D

ocenił(a) film na 1
cameron_baum

Och Karol 2 nie oglądałam i widzę że nawet nie mam się po co wysilać. Dzięki za ostrzeżenie;)

sinusitis

Yyyreek!!!Kosmiczna nominacja!Przebija wszystko!

ocenił(a) film na 2
sinusitis

Omijaj z daleka Karola zatraconego :D

ocenił(a) film na 7
tripijo

No na przykład "Krokodyl 2". Albo połowa filmów z Seagalem (zwłaszcza te z ostatnich lat).

ocenił(a) film na 5
tripijo

''Idealny facet dla mojej dziewczyny''!!! Obejrzałam tylko 20 min, dalej sie nie dało. No i wspomniane ''Ciacho''. Też nie dokończyłam :)

ocenił(a) film na 3
tripijo

co prawda weekend był tragiczny, ale z bólem dało się obejrzeć do końca, zaś Ciacha nie; stąd wniosek, że dla mnie Ciacho gorsze

tripijo

Oj, mnóstwo takich filmów. Mój kandydat na największego gniota w historii:

"Jak się pozbyć cellulitu".

tripijo

Gorsze polskie filmy które oglądałem:
Sala samobójców 4/10
Essential Killing 5/10
Pierwszy milion 6/10
Ciacho 6/10
Złoty środek 1/10
Lejdis 2/10
Testosteron 2/10
Więcej nie pamiętam i nie żałuje...

ocenił(a) film na 4
tripijo

Moje typowanie dna polskiej kinematografii:
Gulczas, a jak myślisz? 1/10
Manna 1/10
Dzień świra 2/10 (Kontrowersyjnie, ale to moja ocena)
Cztery noce z Anną 2/10
Milion dolarów 2/10
Elegia 3/10
Weiser 3/10
Matka Teresa od kotów 3/10
Essential Killing 3/10
Weekend 3/10
Jak się pozbyć cellulitu 3/10
Kto ich nie obejrzy nic nie straci.