PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Dobry pastisz

ocenił(a) film na 7

Na wstępie zaznaczam, że film nie jest wybitnym arcydziełem rodzimej kinmatografii, ale nie to jest jego celem. Ma bawić!!! I powiem, że moim zdaniem w większej mierze to robi! Jest właśnie w dobrym stylu: "Chłopaki nie płaczą" czy nawet "Kiler". Nie trzyma niestety poziomu do końca, ale i tak, uważam, że to jedna z lepszych komedii jakie ostatnio powstały :) Bawiłem się o niebo lepiej niż na "Ciachu" czy "Fenomenie". Jeżeli ktoś lubi wspomniany klimat filmów Pana Olafa L., nie będzie zawidziony :) z sentymentu do Czarka i za to, że śmiałem się prawdziwie do 3/4 filmu - 7/10

PS. Cygan i Stefan wymiatają!!! :D

ocenił(a) film na 1
gi6son

...

ocenił(a) film na 2
gi6son

Film mial bawic? A owszem. I co Ciebie w nim rozbawilo? Prymitywne wulgaryzmy, puszczenie baka w windzie, czy doslownosc podrobek Matrixa, wykonanych na poziomie pierwszych "Gwiezdnych wojen"? Widownia w kinie, w ktorym ogladalem ten film, zasmiala sie moze 3x. Przez caly seans. To jest efekt komedii? Ten film nie dorasta do piet, nawet najgorszym polskim komediom, ktore pojawily sie w ostatnich 2 latach. Dno, dno i jeszcze raz dno.

ocenił(a) film na 5
Klaman123

nawet filmu nie widziales

ocenił(a) film na 1
Domis

a nie bo ty! :D co za poziom dyskusji....

ocenił(a) film na 7
Klaman123

Spieszę z odpowiedzią! Robawił mnie Cygan i Stefan, którzy byli bardzo zabawni :) Nie tak, że boki zrywać, ale jak patrzyłem to aż mi się wesoło robiło. Textów tez kilka było niewybrednych np. " Wygrałes talona na qrwe i balona" w wykonaniu Frycza było polewne, czy też wspomniani Stefan i Cygan :) To jest prosta komedia i humor nie jest górnolotny, więc dlatego uważam ją za poziom "Chłopaki nie płaczą". A sceny strzelanin były przesadzone i takie chyba miały być. Efekty nie były najwyższej jakości, ale były znośne. Jeżeli chodzi o polską komedię to w przeciągu nawet 5 lat nie było, moim zdaniem lepszej :)

ocenił(a) film na 1
gi6son

kazdy nieudany film mozna nazwac pastiszem

ocenił(a) film na 7
scotyy

zgoda, ale to kwestia spojrzenia :) Idąc do kina nie spodziewałem się niczego specjalnego, wręcz przeciwnie bałem się, że znowu będzie klapa pokroju "Ciacha" czy " Fenomen", ale na szczęście miło się rozczarowałem :)

pzdr

gi6son

ja jestem tego samego zdania... mam nadzieję że będzie wiecej takich filmów bo mam już dosyc tych polskich "rzygowin" romantycznych... które są jeszcze gorsze...

ocenił(a) film na 5
ANDRe2309

no i gitara