PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Inny, innowacyjny

ocenił(a) film na 7

udany debiut Czarka Pazury. Przez cały ciągła akcja, zero postoju, może jestem prymitywny, ale teksty zabawne. Brawo dla duetu Komisarz - Malinowski. Dobra ścieżka dźwiękowa, zdjęcia i reżyseria. Małaszyński prawdziwy gangster. Ogólna ocena 7/10.

ocenił(a) film na 5
niko41

Według mnie ten film aż tak dobry nie jest da się go jednak oglądać, niestety nie umiem nie porównywać do podobnych filmów produkowanych w USA. Mieliśmy wiec kilka scen i dziwnych póz, zwolnienia akcji wszystko miało dodać filmowi "jedwabistości"... niestety w porównaniu do wysokobudżetowych produkcji wypada raczej słabo. Za mało było tez komediowych scen, które można policzyć na jednej palcach jednej ręki. Ni mniej ogląda się go fajnie, jeśli nie porównywać go do żadnej innej produkcji to w3 istocie może być dobry film niemniej zawiodłem się na Cezarym Pazurze w roli reżysera... za dużo szpanu za mało filmu dialogi jakieś nie takie, nawet przekleństwa nie zbliżają go do psów do którego najwyraźniej próbuje się upodobnić.... no film można obejrzeć dla postaci "Maksa" która w sumie jako jedna z nielicznych przypomina gangstera faceta od brudnej roboty, no i dla tej paczki oferm "gang cygana". Film polecam dla tych którzy lubią się odstresować przy nie zajmującym filmie, reszta wygląda nawet dobrze, jeszcze parę filmów i polska się nauczy robić dobre filmy ale to jeszcze nie to

ps: czy tylko mnie denerwowała masa sponsorów na początku filmu ? W filmach zagranicznych znaczek sponsora poleci gdzieś w napisach, rozumiem że w Polsce potrzebne są dotacje ale czy trzeba aż tak wydłużać początek

niko41

Zgadzam się, ale cóż poradzić w naszym kraju... ciągłe narzekanie i nastawienie z góry na kiepską produkcję, nie pozwoli na faktyczną jego ocenę. Ode mnie też wysoka ocenka, bardzo mi się podobał, spełnia wymagania przypisanych do siebie kategorii :)

ocenił(a) film na 8
takmijaczas

Rzeczywiście film inny.Wstawki ze zwolnieniem czasu - jeszcze Polakom to nie wychodzi,ale za parę lat?W pierwszej połowie filmu wyłem z niektórych tekstów ze śmiechu,druga połowa już troszkę nudnawa.Przesadzona również scena jak 'Cyganie" po naćpaniu się kokainą padali jeden za drugim na ziemię.Ogólnie śmieszny film,tylko troszkę banalny.

ocenił(a) film na 7
simon3333

" Rzeczywiście film inny.Wstawki ze zwolnieniem czasu - jeszcze Polakom to nie wychodzi,ale za parę lat?W pierwszej połowie filmu wyłem z niektórych tekstów ze śmiechu,druga połowa już troszkę nudnawa.Przesadzona również scena jak 'Cyganie" po naćpaniu się kokainą padali jeden za drugim na ziemię.Ogólnie śmieszny film,tylko troszkę banalny. "
Chyba się bardzo dobrze rozumiemy ;p
ja uważam dokładnie to samo ;p