PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Ej no kurcze jak sobie pomysle wszyscy to tak objezdzaja jak dla mnie to niektore teksty sa
zabujcze:) ale wiecie co ja mysle ze gdyby to była amerykańska produkcja i ten sam
scenariusz to by sie ludziom pobobało a ze polska to objezdzaja. no bo sory ale
amerykanskie filmy typu american pie to naprawde albo sie puszczaja albo cycki pokazuja i
to ma byc niby humor na wysokim poziomie nie sadze:(

xviwonaxv

Po pierwsze - nie wiem jak dotarłem do połowy twojego postu. Wiesz w ogóle co to jest słownik ortograficzny?
Po drugie - a widziałeś takie filmy, jak "Pulp Fiction", "Kac Vegas", "Shreka", filmy Pixara, czy chociaż "Wyścig szczurów"? Czy tam się puszczają, pokazują cycki? I tak, to jest humor na wysokim poziomie, na pewno bardziej, niż ten twój weekend.
Po trzecie - i tak wiem, że twój post to tania prowokacja, więc komentowanie tak naprawdę nie ma sensu.
Dziękuje, dobranoc.

ravaell

sory ze nie pisze ą,ę itp to nie znaczy że przydałby mi się słownik tylko że mi tak wygodniej:P i jak shreka oglądałam to jakoś się strasznie nie uśmiałam może trochę przy 1 bo 4 była beznadziejna

a czy prowokacja to i może choć tanią prowokacją nazwałabym co to za żygowina i teksty w tym stylu że nie warto oglądać bo wątpię że tyle osób obejrzało ten film:(

ocenił(a) film na 6
ravaell

;Dom zly', 'Dzien Swira', 'Pan Tadeusz', 'Ogniem i mieczem', 'Potop', 'Potem nastapi cisza', 'Czlowiek z marmuru', 'Czlowiek z zelaza', 'Pianista', (chyba mozna go uznac za polski film), 'Piotus i Wilk' a gdzie tutaj pokazuja cycki?

de_niro_fan_500

Ja mówiłam o komedii bo nie widziałam nic śmiesznego w pianiście:( przepraszam i ja podałam amerykańską produkcje która się ludziom podoba bo ogólnie to lubię polskie filmy:)

ocenił(a) film na 1
de_niro_fan_500

Przecież Piotruś pokazuje cyce wilkowi.

ocenił(a) film na 6
silesia1986

czyli waszym zdaniem 'Pulp Fiction' bylo komedia, nie no wow....

ocenił(a) film na 3
xviwonaxv

o matko

ocenił(a) film na 1
xviwonaxv

sorki kolego, ja chodze tylko na polskie filmy do kina, lubię komedie, byłam chyba na wszytskich co w ciągu 5 lat wyświetlali i .. nigdy nie widizałam takiego gniota, teskty sa beznadziejne, nie rażą mnie juz przekleństwa w co drugim słowie, ale poziom humoru, te gagi z których nawet ani razu sie nie śmiałam, zrestzą w cąłym kinie jakoś dziwnie nie słyszałam zeby ludzie boki zrywali, w zasadzie to nikt sie nie śmiał wtedy kiedy pewnie reżyser myślał ze cała sala będzie ubawiona po pachy. nie jestem typem poważnej osoby, lubię się pośmiać z różnych rzeczy, uwielbiam PORANEK KOJOTA, CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ itd. ale te teksty które były podane . nie sądzisz że obrażają widza?.. czy C.P. myślał ze wystarczy stek przekleństw ..troche "humoru" o gejach, stopach itp..żeby widza zadowolić? sorki..jestem zdegustowana. chodze do kina głownie po to zeby sie rozerwać pośmiac. odreagowac stresy itp..nie czekam na jakieś intelektualne przeżycia w kinie (chociaż DOM ZŁY wywarł na mnie ogromne wrażenie i film jest z gautnku tych których sie nie zapomina).. a weekend.. chciałabym zapomnieć...

xviwonaxv

:D mistrzyni ortografii

xviwonaxv

Nie obrazajac Cie, chociaz to na prawde trudne mysle ze uzytkownikowi ravaell chodzilo o bledy typu " w ogóle", "zastanówcie się" ja tez pisze bez ą, ę i robie bledy, no ale cos takiego co ty zrobilas spotyka sie rzadko sie spotyka. Nie bede pisala o reszcie bledow gdyz nie chce mi sie analizowac calego twojego posta.

ania52525

A wiesz co to jest "ó" ? Bo jak patrze na twój post to mi się nie wydaję.

ravaell

Skoro Ci sie nie wydaje to widocznie masz racje, widocznie nie mam pojecia co to jest "ó", wybacz widocznie musze sie podszkolic.
Jestes taki wyksztalcony to prosze bardzo pisz jak Ci pasuje, i pozwol taka decyzje podjac tez innym.

ania52525

Przepraszam, ale zaszła pomyłka :) Odpowiadałem na post "xviwonaxv" :)

ravaell

a ja podtrzymuje to co powiedziała ania52525. Dobrze dla was pójdę na dodatkowe lekcje języka polskiego skoro pisze z tak wykształconymi ludźmi którzy tak bronią polskiej ortografii brawo:)

a szczerze to żal mi was:(

xviwonaxv

Dla ciebie zabójczy to jest tylko słownik ortograficzny.

ocenił(a) film na 4
xviwonaxv

ja na Twoim miejscu rozpocząłbym edukację od 1 klasy szkoły podstawiwej - tak będzie łatwiej

xviwonaxv

No dobra, ale błędy typu "wogule" są po prostu oczojebne

ania52525

Pomylic moze sie kazdy:)