PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Strasznie sie meczylam na tym filmie,sa smieszne watki,ale krotkie.Nie lubie pana Czarka
Pazury i myslalam,ze moze jego produkt mnie przekona,ale...

ocenił(a) film na 1
patrycja_vip

Podpisuje się pod opinia o filmie, ale Cezarego Pazure lubię za niektóre role bo aktor z niego dobry był czasem.

ocenił(a) film na 7
patrycja_vip

Przesadzasz trochę film nie był aż tak męczący.

użytkownik usunięty
patrycja_vip

Ja również strasznie się wymęczyłem na 'Weekendzie'. Kiepskie żarty, kiepskie aktorstwo, kiepskie wszystko. Tragedia, nawet nie ma o czym mówić.

ocenił(a) film na 3
patrycja_vip

Zgadzam się z opinią patrycji_vip, jednak Czarka lubię za niektóre role

ocenił(a) film na 8
patrycja_vip

Trochę przesadzacie ;] jak ksiądz z łapą w majtkach ministranta :D

ocenił(a) film na 3
patrycja_vip

czarek jako aktor ok ale to co zrobil to masakra,nastepne scierwo zaraz po Ciachu. jedynie co ratuje ten film to teksty Jana Frycza :p

ocenił(a) film na 2
moRRo

Panie Pazura pomimo szacunku jakim pana darze jako aktora , jak na debiut to niezły falstart . film kiepski , aktorzy słabiutency , fabuła na jako takim poziomie , ale ja wolałbym oglądac filmy dobre a nie jako takie . Niestety nikt mnie nie uprzedził ze pójde do kina na g...no

bob_marley1

Ale pieprzycie aż głowa boli od takiego czytania waszych wypowiedzi. Dla mnie to był po prostu świetny polski film, który oglądłem z zainteresowaniem. Nie będe się rozpisywał bo po co ? Polecam ten film innym. Dla mnie był on bardzo dobry. Daję ocenę 7.

ocenił(a) film na 8
Kormino

ja wol

ocenił(a) film na 1
Kormino

Głowa to mnie na tym filmie rozbolała...

ocenił(a) film na 8
gramofon8

a du...a nie ?

film może nie arcydzieło ale nie było aż tak źle ,patrząc na inne polskie filmy ostatnio co wyszły to ten jest wypas ;]

ocenił(a) film na 1
damian252

Patrzac na inne polskie filmy, ktore wyszly w tym czasie ten jest bardziej niz ubogi. Jak chcesz to go bron tylko sie tak nie spinaj. Pogodz sie tylko z tym, ze dla wielu jest to zbitek malo smiesznych zartow, gagow i akcji rodem z klasyki, ktore w sumie daja mizerny efekt. Fabula lezy, poczucie humoru spod budki z piwem calosc przyprawiona efektami specjalnymi, ktore nijak sie tu maja, a wrazenie robia chyba tylko w klasach 1-3. Cofnijmy sie w czasie i przekazmy moze budzet tej produkcji na jakis szczytny cel.

ocenił(a) film na 8
gramofon8

Jaki film widziałeś ostatnio który był lepszy ?

zaskocz mnie ,bo ja nie widziałem dobrego Polskiego filmu chyba z 8 lat albo więcej :D

ocenił(a) film na 1
damian252

Nie no, gdyby sie cofnac 8 lat wstecz to dlugo by wymieniac, ale trzeba przyznac, ze ostatnimi czasy robi sie u nas coraz wiecej ciekawych filmow. Jesli chcesz, zebym wymienil konkretnie komedie czyli cos z tej samej polki to faktycznie moze byc ciezko. Oprocz filmow Machulskiego ciezko u nas o dobra komedie. Wiekszosc jest strasznie naciagana, z reszta tak jak "Weekend", a cala reszta to romantyki czyli specyficzny rodzaj komedii. Jaki narod takie filmy, dlatego swietnie wychodza u nas dramaty i filmy stricte powazne. I tak "Dom zly", "Matka Teresa od kotow" czy swietny "Chrzest" to filmy naprawde na wysokim poziomie. Ostatecznie wszystko jest rzecza gustu, wiec jesli lubisz ''Weekend" moje propozycje moga ci sie nie spodobac i ok. Lubie Cezarego Pazure, bo zagral kilka dobrych rol w kilku dobrych filmach. Chocby "Nic smiesznego", "Show" czy swietna rola w "Bialym" Kieslowskiego. Ciekawe co on sam mysli o tym filmie? Tak z perspektywy widza.

ocenił(a) film na 8
gramofon8

Zgodzę się że film Zły był dobry ,Matka Teresa.......... i Chrzest nie widziałem próbuję się zabrać za Chrzest mam na dysku ale się zmusić nie mogę :D mam po prostu opór do Polskich filmów :D ale te filmy to nie komedie więc mnie nie zaskoczyłeś ;p specjalnie napisałem żebyś mnie zaskoczył czymś z komedii ale dobrze wiem że nic w miarę dobrego nie było :D

Tylko i wyłącznie dlatego bronię ten film uparcie.

ocenił(a) film na 1
damian252

Chrzest polecam. Nie ma na co czekac tylko ogladac :] a od polskiej komedii lepszy polski kabaret.

ocenił(a) film na 8
gramofon8

Z tym się zgodzę :D

damian252

"Weekend" jest katastrofalny, wolałby się przez 2h gapić w ścianę niż to oglądać. Że ktoś to puszcza do dystrybucji...? A co do Chrzestu, to wiadomo, nie ta liga, ale też jest słaby, kiepska podróbka Długu.

ocenił(a) film na 1
dziaru

Wogole nie porownalbym go do "Dlugu", za to jest poprawiona wersja "Mojej krwii".

ocenił(a) film na 3
gramofon8

ja sie zgodze ze nie ma w czym wybierac, bo jak działa ten mechanizm. Wydaja film zapraszaja takiego Czarka do przeróznych programów gdzie przytakuja mu jak ten zachwala swoje dzieło, naganiaja ludzi do kin , film na siebie zarobi to już nic ich nie obchodzi, jak ludzie obejrza wyrobia swoje zdanie to juz jest za pózno bo "twórcy" swoje zarobili. Wiecej festtowali niz filmow, klepanie sie po plecach i udawanie ze robi sie kino. Dawniej były jeszcze mniejsze pieniadze a powstawały wartosciowe filmy. Wydaje mi sie ze w innych krajach dziennikarze sa bardziej rzetelni i po przedpremierowych pokazach potrafia napisac ze gówniany film jest g....m, jak np w ostatnim Cannes wytykali rózne błędy finaliscie, a tamten film na pewno 1000 razy bije Weekend

ocenił(a) film na 4
patrycja_vip

Jedyna śmieszna rzecz w tym filmie to próba wtopienia sie w starsze polskie komedie m.in. Machulskiego albo Lubaszeki, a mianowicie przekleństwa. :) W tamtych komediach były naprawde śmieszna i współgrające z tym co sie dzieje, a tutaj to było takie sztuczne i bezsensowne ze ch*j. Film ma jakąś tam fabułe, ale nie nazwałbym go komedią. :) Tam były ze 3 śmieszne sytuacje, a reszta takie męczące naciaganie. Film zasługuje na 6/10 ale biorąc pod uwage kategorie "komedia" 2/10, więc daje 4/10, ale to i tak za dużo.

ocenił(a) film na 5
patrycja_vip

Tragedia

ocenił(a) film na 8
Jue_2

a właśnie że fajny :P

damian252

Nie da się tego oglądać :/ żałosny poziom i już! Może jak się jestem kretynem, to ten film śmieszy?! Puszczanie bąków w windzie?! Śmieszne to? Albo wibrartor w pupie? To też śmieszne?! Cyganie, homoseksualiści, rasizm, małolaty... kupa, dupa, c*pa.. rzygi... To też takie śmieszne?! No o tym w końcu jest film.
Dziwie się, że aktorzy dali się wciągnąć w ten projekt.
DRODZY SCENARZYŚCI I REŻYSERZY, prosimy o AMBITNE KINO, mamy dość kretyńskich filmów!

ocenił(a) film na 8
decoco

To jest komedia,parodia !!!!!!!!!! i nabijają sie z czego można ;]
Jestem zajeb....cie ciekawy co Ciebie śmieszy ?????? pewnie Scoby Do ;]

bo bąki nie ;], Jak jesteś taka ą,ę to polecam Siódme niebo albo coś tego typu ;]

damian252

Kubuś Puchatek i Muminki :] A Tobie chyba płacą za ten entuzjazm związany z weekendem. Ocena 8/10 ?! :D :) Nie dobijaj fanatyków dobrego kina!

ocenił(a) film na 8
decoco

Właśnie powinni mi za to płacić :D

no właśnie widać jacy tu są fanatycy kina ;]