PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

W zeszłym tygodniu wybrałem się do kina z zamiarem obejrzenia tegoż filmu i skonfrontowania mojego odbioru weekendu z waszymi głównie krytycznymi komentami. Oczywiście natrafiłem również na iście pochlebne opinie typu zajebisty 10/10, itd.
Dlatego też chciałem się przekonać na wlasnej skórze co tak naprawdę jest nie tak z tym filmem....no i wlaśnie... przekonałem się po raz kolejny, niestety boleśnie... o dzisiejszym poziomie polskiej kinatografii...skąd innąd nie ukrywam, że bardzo liczyłem na ten film, że on to niby i reżyseria Pazury odmieni oblicze krajowej filmoteki.

No cóż, zawiodłem się niestety bardzo, powiem szczerze nie dałem wiary waszym komentom, bo do końca liczyłem, że akurat moze mnie się spodoba...no i tu już bez komentarza...

Nie bedę już pastwił się nad niedoskonałościmi tego filmu, bo jest ich zbyt wiele i opisywanie ich mogło by mi zająć kilka godzin (serio, bez żartów), a poza tym lwią część słusznych krytycznych komentarzy widnieje już w waszych wpisach, więc nie będę się powtarzał.

Na koniec dodam tylko pozytywny aspekt tej produkcji jak dla mnie, na uznanie zasługuje rola komisarza - Jana Frycza - teksty i kreacja aktorska - bez zarzutu, świetnie się odnalazł w tej roli, zresztą wielki szacun dla pana Frycza, bo większość jego ról śmiało można zaliczyć do bardzo udanych (świetnie sprawdza się w zarówno w komediach jak i w kryminałach) - prawdziwy aktor, jeden z lepszych w kraju.