PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Dobrze, że nie kierowałem się opiniami ludzi z filmweba, bo pewnie bym nie poszedł na tej film. Byłem dzisiaj i nie żałuję 18zł wydanych na bilet. Zgadzam się, że nie jest to film dla każdego ale jeśli lubisz filmy typu chłopaki nie płaczą, poranek kojota czy czas surferów to i weekend powinien Ci się spodobać.

Nie jest to może rewelacyjny film ale bez przesady, żeby nazywać go porażką. Mi się bardzo podobał i oceniłem go uczciwie na 7/10.

I tak, zarejestrowałem się tylko po to, żeby to napisać ale pewnie filmwebowi znawcy zaraz będą pytać ile mi zapłacili za komentarz hehe. Niektórzy po prostu nie przyjmują do wiadomości, że komuś takie filmy mogą się podobać.

ocenił(a) film na 1
bobone

....

ocenił(a) film na 7
matekdb

Tośmy se pogadali... :P

ocenił(a) film na 1
bobone

Ja Ci porostu niewierze. Że zarejestrowałeś się tylko po to. Tak pięknie skrojonych komentarzy nie ma nawet Człowiek z blizna. Moze dla tego że nie musi.
Fałsz jakoś ma to do siebie że nawet najbardziej podkoloryzowany spokojem i pseudo mądrymi argumentami jest najzwyczajniej w świecie WIDOCZNY.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
fruit123

Możesz mi nie wierzyć. Komentarz napisałem dla takich osób jak ja, które po przeczytaniu tych negatywnych komentarzy mocno zastanawiają się czy iść do kina czy nie. Powtarzam: to nie jest film na każdego. Zdaję sobie sprawę, że dla osób nie lubiących wulgaryzmów ten film był męczarnią ale ja akurat lubię "rzucanie mięchem" ;) Dlatego też uwielbiam dialogi w takich filmach jak Psy, Chłopaki nie płaczą, Poranek kojota czy Czas surferów. Ludzie tego nie lubiący nie powinni chodzić na takie filmy i tyle.

To tak jak ja bym poszedł do kina na film taneczny (których nie lubię) i oceniałbym nisko, bo nie było tam nic ciekawego i ciągle tańczyli. Idąc na Weekend miałem nadzieję, że obejrzę dobry film z dobrymi dialogami i nie zawiodłem się. Nie jest to może arcydzieło ale to chyba najlepszy polski film jaki widziałem w ciągu ostatnich 5 lat.

ocenił(a) film na 6
bobone

bobone, musimy zaakceptowac fakt, ze w Polsce nie mozna wyglaszac wlasnych opinii, bo nazywaja nas klakerami.

ocenił(a) film na 1
de_niro_fan_500

Ja wyraziłem.
Nikt mnie nim nie nazwał. Chyba że będziesz pierwszy. Mi pazura płaci za krytykę!

ocenił(a) film na 7
de_niro_fan_500

No niektórzy nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że komuś taki film się może podobać. Bo jeśli komuś się podoba to na pewno jest debilem po podstawówce. Spoko, macie prawo mówić, że Wam się film nie podobał ale po co obrażać ludzi, którzy lubią takie filmy?

ocenił(a) film na 10
bobone

Tak samo jak kolega bobone wlasnie zalozylem konto na filmweb tylko i wylacznie po to zeby pozytywnie ocenic ten film i podobnie jak on o malo nie poszedl bym na ten film. Smiesza mnie ludzie ktorzy pisza glupoty 1/10 , film fatalny, zero smiesznych scen etc. Film byl zajebisty - moim zdaniem najlepsza polska komedia od 10 lat. Film ocenilem na 10/10 nie dlatego ze byl az tak dobry tylko dlatego zeby podniesc ocene za debili ktorzy dali 1/10. Osobiscie polecam i jak cos mnie tez nie wynajal Cezary Pazura ...

ocenił(a) film na 1
Mekee

Śmieszą Cię ludzie, których nazywasz debilami, więc i śmieszy Cię film. Proste.

ocenił(a) film na 10
Bishvilcha

Sory ale jezeli ktos ten film ocenia 1/10 to widze "kolorowo" jego zycie osobiste : )

ocenił(a) film na 1
Mekee

sory ale jeśli ktoś ocenia ten film wyzej to albo dostaje za to pieniadze ale niewiele jeszcze widział

ocenił(a) film na 1
Mekee

Mekee jakbyś mógł wyjaśnić swój tok rozumowania? ja dałem filmowi 1/10 bo jest wulgarną i nieśmieszną katastrofą...i cóż z tego wynika?

ocenił(a) film na 1
MrsMacius

Ten film JUŻ aspiruje na miano najgorszego filmu roku... W drugim jego tygodniu.
Tak że kolorowo widzę życie tych którzy dali mu 10/10. Ludzie mniej inteligentni są szczęśliwsi gdyż nad mniejszą ilością rzeczy muszą się zastanawiać. Film charakteryzuje się totalną dosłownością.
Te "Żarty" są wtłaczane siłą.
Każdy dialog ma być niesamowicie śmieszny i ukazywać polskie realia w krzywym zwierciadle.
Samo zakończenie Pazury który opuszcza obraz i mówi "The End". - To miało juz do końca rozbawić zalaną łzami śmiechu publiczność.
Jak by to miało kończyć niesamowitą kupę śmiechu.
Zabrakło mu dystansu. A to że mówimy to na głos jest raczej aktem naszej dobrej woli. Niech te uwagi weźmie do serca i następny film zrobi przynajmniej w stopniu dobrym.

ocenił(a) film na 6
fruit123

sluchajcie, ja naprawde szanuje wasze opinie, ale twierdzenie, iz za ocenianie filmow na filmwebie dostaje sie pieniadze, albo ocenianie czyjejs inteligencji na podstawie jednej jedynej oceny, jest bezpodstawne i naprawde prymitywne. I nie wiem dlaczego to, ze widzialem wiele komedii, ma zadecydowac o tym, ze kolejna ma mi sie nie spodobac... troche oglady w swoich wypowiedziach, prosze.

ocenił(a) film na 1
de_niro_fan_500

wiesz co, chciałem Ci coś odpisać ale nie mogę, opadają mi ręce jak tylko zbliżam je do klawiaturyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

ocenił(a) film na 1
de_niro_fan_500

O jaką ogładę prosicie, wy, którzy jej nie posiadacie?

ocenił(a) film na 1
Mekee

Łatwo przychodzi Ci spoglądanie w życie osobiste innych osób. Nie wiem, co i ile Twój komentarz miał wnieść, ku wychwaleniu filmu, ale na pewno Twój obraz, i Tobie podobnych "fanów", kolorowo w moich oczach nie wygląda.
Zajmij się sobą i swoją estetyką.