PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Respect, że twórcyu zdecydowali się w ogóle to pokazać ludziom. Obok komedii jak dla mnie to nawet nie leżało. Humor, który może przypaść do gustu nastolatkom i to tym o naprawdę niskim poziomie inteligencji. Myślę, że nikogo dorosłego przy zdrowych zmysłach nie rozbawią hasła typu "wygrałeś talon na k....ę i balon", czy "poleciał jak ch.. na Mariolę". Cały film to gruba przesada, Pod każdym względem. Chwilami widoczne są nieudane próby upodobnienia tej "produkcji" do Pulp Fiction. Do tego niesmaczne dialogi, wulgaryzmy wplatane nienaturalnie w wypowiedzi bohaterów. Naprawdę nie mam pojęcia do jakiej grupy odbiorców kierowany był "Weekend", ale na pewno nie do wykształconej, inteligentnej publiczności.

ocenił(a) film na 1
niebieskie migdaly

...i Socha w peruce i okularach słonecznych, wchodzi w kadr wyjmuje giwerę i zaczyna strzelać jak w Matrixie. Jak chwilę potem zobaczyłem tego zbira w 2 kawałkach, to nie nie mogłem uwierzyć, że coś takiego można wypuścić do dystrybucji. Z biegiem filmu usta się coraz bardziej otwierały ze zdumienia.
Tak, warto to zobaczyć, żeby w sytuacjach, kiedy zrobisz coś żenującego pocieszyć się: przecież można gorzej, Pazura zrobił Weekend.