PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Film jest zaje***y! Dziwiłam, się kiedy czytałam, że mistrz komedii zrobił beznadziejny film. Postanowiłam przekonać się na własnej skórze i teraz dziwie się, że ludzie wypisują takie BZDURY! W sumie to nie jest film dla każdego, dla niektórych taki typ humoru jest niezrozumiały i za trudny do pojęcia...

ocenił(a) film na 7
Alexandra1986

Uważaj, bo napiszą Ci tak jak mnie, że jesteś dresiarą z bramy, gdyż każda normalna kobieta powinna być zniesmaczona tego typu humorem :D

doroti

Powiem Ci, ze moim zdaniem, kazda normalna kobieta powinna miec troche dystansu i poczucia humoru! :D:P To jest parodia filmow gangsterskich, na dodatek komedia polska, wiec wiadomo, ze beda klnac na potege. Nie wiem czym tu mozna byc "zniesmaczonym"...

Alexandra1986

ja ci odpowiem czemu. Bo wiekszości kobiet wydaje sie że to kolejna z serii komedia romantyczna a jest zupełnie inaczej. I chwała czarkowi za to :D.

Marcin_FILM_W_LEB

Dokładnie! To nie jest kolejna marna komedia romantyczna. To nie jest kolejny standardowy scenariusz "najpierw jest dobrze, potem zle, potem znowu dobrze i piekny HAPPY END". Ta komedia, to ostra, pikantna dawka prawdziwego polskiego humoru!

ocenił(a) film na 2
Alexandra1986

Nie zapomnij jutro oddać dresu do pralni.,

ocenił(a) film na 1
Alexandra1986

To jest kolejna komedia dla kretynów. Tyle ze komedią ja bym tego nie nazwał.
A co do polskiego humoru, polskiej komedii to radze zapoznac sie z kilkoma klasykami polskiej komedii i dopiero porównać z tym tytułem a być może przejrzysz na oczy.
Jesli nie to podejrzewam ze ratunku dla twego bezguscia juz nie ma

ocenił(a) film na 2
Alexandra1986

Tak zerknąłem z ciekawości na filmy jakie oglądałaś i na wystawione oceny. Dobrych filmów generalnie nie widziałaś a oceny jakie wystawiłaś tym, które widziałaś są ni w pięć ni w dziewięć. Tak od sasa do lasa, w ogóle nie odróżniasz jakości i poziomu obejrzanych filmów.

ocenił(a) film na 7
Alexandra1986

To samo napisałam w innym wątku. Śmieszy mnie podejście ludzi do tego filmu, takie poważne, a przede wszystkim z nastawieniem, że jak polskie to na pewno gówno. Nie zdziwię się jak 1/4 nawet nie widziała filmu a postawiła 1.

ocenił(a) film na 8
Alexandra1986

szkoda, że tu przeklinać nie można...bo bym tu kolokwialnie podsumowal niektóre komentarze:) nie podoba sie to trudno, a nie wyzywacie sie od jakis obszczyjmurów... w kazdym razie "zlewam was zimnym moczem" pozdro:)

ocenił(a) film na 2
doroti

Widzę, że Ci utkwiło w pamięci.. i dobrze, może zaczniesz się kształcić.

ocenił(a) film na 7
Yaroslao

Ty przede wszystkim powinieneś się ogarnąć i zrozumieć, że każdy może wyrazić własną opinię, z którą Ty nie zawsze musisz się zgadzać. Nie daje Ci to prawa do wyzywania osób od dresów, nieuków itd. Uważasz się za wielkiego znawce kina, bo obejrzałeś dużo klasyków, oczywiście oceniając je na 10 lub 9 i uważasz, że możesz pouczać wszystkich.

ocenił(a) film na 2
doroti

Oczywiście masz rację ale to nie zmienia faktu, który Cię delikatnie mówiąc kompromituje. Dałaś łikiendowi 7 (słownie: SIEDEM !!!) gwiazdek. Nie wiem czy nawet powinienem z tobą dyskutować na temat FILMU. Podkreślam jeszcze raz, FILMU. Może w innych dziedzinach ludzkiej aktywności i twórczości jesteś bardziej biegła, ale na FILMIE to się NIE znasz. Po co bronisz coś czego obronić się nie da ? Zluzuj, przyznaj się do błędu. Takie to trudne ?? Idąc w zaparte niczego nigdy się nie nauczysz, bo będziesz zawsze uważać że to Ty wiesz lepiej. To jest przypadłość dużej części naszego społeczeństwa a szkoda. Bo tam na zewnątrz jest, słuchaj, wspaniały świat, który czeka by go odkryć ale to wymaga odważnej decyzji i odrzucenia tych prymitywnych form z którymi obcujesz na co dzień.

ocenił(a) film na 6
Yaroslao

ja pierd.ole na sile wciskasz komus ze film nie moze mu sie podobac bo wedlug ciebie jest kiepski! lecz sie trolku :)

ocenił(a) film na 5
Yaroslao

Yaroslao, prosze nie kompromituj sie. Kazdy ma swoje poczucie humoru, kazdy ma prawo wyrazac swoja osobista opinie o filmie, co niekoniecznie ma swiadczyc o IQ danej osoby. Dla mnie zalosne jest uwazanie sie za znawce kina przez ocenianie bardzo wysoko obejrzanych (badz przejrzanych) klasykow. No ale mozesz byc znanym krytkiem filmowym. Wtedy przepraszam. No ale nawetj, jesli jestes krytykiem filmowym, to oceniaj filmy, nie ludzi ogladajacych filmy. Jesli jestes psychologiem, nie oceniam filmu, oceniaj ludzi, ale rob to na innym forum. W sumie to twoja sprawa. My tutaj wyrazamy nasze odczucia po obejrzeniu filmu, a komentujemy sposob oceniania przez innych. Troche zrozumienia dla innych, mniej wywyzszania sie, bo to jest tylko kino. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
dabram17

chcialem powiedziec, 'a nie komentujemy sposob oceny przez innych'

ocenił(a) film na 1
Alexandra1986

"W sumie to nie jest film dla każdego, dla niektórych taki typ humoru jest niezrozumiały i za trudny do pojęcia..."
Tak. Film posiada tak zwane "drugie dno" którym są miłosnicy tego gniota.
Pierwszym dnem jest zaś sam twór.

Alexandra1986

chrzanisz.....

ocenił(a) film na 1
Alexandra1986

Fakt, ten film dla niektórych jest za trudny. Ja np. po 100nym słowie kur...wa już wymiękłem.
Jak kiedyś będziesz mieć dziecko, to proponuję, żebyś obejrzała z nim ten film na DVD - jest bardzo edukacyjny.

ocenił(a) film na 7
joppa

omg. ten film taki miał być! prosty i chamski. czy jak u tarantino mówią co drugie słowo -fu*k to też jesteś taki oburzony?? ;0

doroti

Ok, powoli. Czy filmy Quentina są proste i chamskie? Czy używano w nich przekleństw od tak, bez powodu, żeby było "śmiesznie"? Nie. I tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 7
Alexandra1986

Jak dla mnie film nie był taki zły jak tutaj piszecie, to nie jest film do rozumienia tylko do pośmiania się.
Trzeba przyznać, że odniósł naprawdę duży sukces...

ocenił(a) film na 8
szynszylek_peb

no dokłądnie, miało być jajcarsko z gangsterką i było :))

ja tam sie uśmiałam, a po onieniach tutaj naprawde nie wiem kto tam neguje ten film... :/

chcesz ambitne kino to po ki ciul ogladacie głupkowate komedie sensacyjne??? to nie dla Was więc po cholere odradzacie innym...
żal Wam (_I_) ściska że Pazura cos zrobił i tyle :D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
fnh81

mi tam się film podobał może nie był jak kiler,chłopaki nie płaczą ale jest na pewno jednym z lepszych dzisiejszych polskich komedii

michal fan

No to i ja sie ponownie przyłącze do dresiar z bramy ;D Każy, dosłownie każdy film coś wnosi, ale przecież najłatwiej zgnioić 90% produkcji. Weekend był, hm... jak to powiedzieć dresiarskim slangiem ... w .ipę! hehe

ocenił(a) film na 4
karimisia

Film obejrzałam, ale zachwycać się nim nie będę.

ocenił(a) film na 8
Alexandra1986

Jak dla mnie to typowa jak dla Pazury komedia.
Zawsze miał osobliwe poczucie humoru , choćby w 13 posterunku on sam sobie pisał kwestie :)
Niestety tu miał mało do powiedzenia ( choć to był jego film :P)
Ciekawe txt choćby opowiastka o świętym mikołaju :D
Dobry gangstersko-komediowo-"wyklnięty" film
I H.U.J :D

ocenił(a) film na 6
kiubas2000

wie ktoś może kiedy premiera DVD ?

ocenił(a) film na 7
kiubas2000

idealne podsumowanie tematu ;)

szynszylek_peb

Niestety dzisiaj tak jest, że wystarczy wcisnąć bluzg tu i tam i nagle jakaś kwestia jest mega śmieszna. Klozetowy humor... oczekiwałem dużo więcej, ale po raz kolejny ostudził mnie zimny prysznic polskich produkcji..

ocenił(a) film na 7
karollo_92

Oczekiwałeś nie wiadomo jak inteligentnych ripost w typowo polskiej komedii ganksterskiej?

szynszylek_peb

gangsterskiej*

Nie, oczekiwałem czegoś śmiesznego w komedii :) Tym bardziej że poprzednie polskie komedie bardzo mi się podobały (ofc oprócz romantycznych szitów). Polskie kino zamiast piąć się w góre to schodzi na psy... niestety